Mit fog eredményezni, ha olyan (törköly) cefrét főzök ki pálinkának, amely még nem forrott ki teljesen?
Hát, akkor csak lábujjhegyen kostolgathatom az eredményt majd, mert ez bizony Otelló - köszi!!
Pedig sokat vesződtem vele...
Lehet, hogy sok cukrot tettél rá. Mennyit tettél rá és mekkora mennyiséghez?
Miért nem lehet megvárni míg kierjed? Mi a jelenség? Lassan termelődik gáz, de még termelődik? Vagy még érezhetően édes?
Azon fölül, amit említettek még az történhet, hogy egyrészt (nyilván) kevés alkoholt kapsz, másrészt a túl sok bent maradt cukor miatt leég a cefre, amennyiben a főzőüst nem keverőszáras, de még annál sem teljességgel lehetetlen.
Ha nagyon lassan erjed és túl hidegben van jelenleg vagy túl nagy hőingadozásnak van kitéve, akkor emeld a környezeti hőmérsékletet és stabilizáld azt (magyarul vidd be valahova, ahol állandó hőmérséklet van), ajánlom olyan helyiségbe, ami nagyobb tér és amit jól kilehet szellőztetni. Ha ez megvan (vagy eleve megvan) de továbbra sem erjed egyenletesen, akkor tegyél rá ilyet (vízben oldva): [link]
Ha ettől sem változik a helyzet 1 nap elteltével, akkor ezen fölül oltsd be ismételten élesztővel: [link]
Mennyire volt kipréselve a szőlő, mert ha szinte száraz törkölyből készült a cefre, azért cukroztál állításod szerint túlzóan, akkor dobd ki a bánatba, egy rakat sz-r lesz belőle... Enyhén préselt szőlőből érdemes csak törkölyt csinálni.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!