Ha cukrosvízbe élesztőt teszek, akkor megerjed és alkohol lesz benne. Pálinkánál adott a gyümölcs leve és cukortartalma. De mitől fog megerjedni?
Figyelt kérdés
Gondolom nem adnak hozzá élesztőt.2020. ápr. 5. 14:45
1/4 anonim válasza:
1. jobb helyeken adnak hozzá
2. a levegőből is összeszedi
2/4 Phoney válasza:
A szakszerűen készült gyümölcscefréhez többnyire fajélesztőt adnak, bár bizonyos gyümölcsöknél vannak szakmai hagyományai a spontán erjesztésnek is. A gyümölcsök héján általában vannak vadélesztők, de akár a levegőből is összeszedheti.
(A natúr cukros víz egyébként nem erjeszthető, mert cukron és vízen még nem él meg az élesztő – ahogyan semmilyen más élőlény sem. Csak valamilyen élesztőtáp hozzáadásával lehet megerjeszteni, pl. a "tablettás bor" is egy ilyen adalékról kaphatta a nevét.)
3/4 anonim válasza:
Azért ne feledjük, hogy az erjedés anaerob körülmények között történik meg, mert aerob körülmények között ecetsavig megy a biokémiai történés.
4/4 mindentudó99 válasza:
Valami minimális gyümölcs kell bele plusz sav.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!