Általánosságban melyik konyha a kedvenced?
Az ázsia és mediterrán kifejezetten kedvenceim, de az ázsiaiba nekem az indiai is beletartozik, a mediterránban meg a török, görög, bolgár és délfrancia is.
Nekem föleg nem a konkrét ételek a fontosak, hanem az elkészítési szokások, ezek mindegyikénél nekem a fü szempont a sok és sokféle zöldség használata és a füszerek változatossága.
A legkevésbé kedvelt a magyar konyha, szerintem nagyon egyhangú - annak ellenére, hogy nem csak a pörkölt-gulyás-töltött káposzta-rántott hús az, amit ismerek -, de kevés olyan van, ami észrevehetöen eltér ezektöl, jellemzö a sok zsír, hagyma, pirospaprika, füszerezésben a legtöbbször az egy-egy füszerböl sokat tenni az életbe, nem pedig változatosan és finoman adagolni.
Persze szoktam hagyományos magyar ételeket is készíteni, de nem túl gyakran, és sokszor azokat is könnyebbé alakítom, föleg a zsiradék mennyiségét csökkentem erösen.
Kínai kaják: pirított rizstészta, szecsuáni, fafülgombás meg mindenféle csirkék, csípős savanyú leves
Meg persze a magyar ételek, igazából abból minden, de ha nagyon ki kell párat emelni:
Hortobágyi húsos palacsinta, csülökpörkölt, töltött káposzta, lángos, brassói
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!