A rohasztott halat, tojásban sült embriót és hasonló elborultságokat miért nem tiltották még be?
Figyelt kérdés
Amikor ezeket az ételeket feltalálták, akkor túlélési helyzetben voltak az emberek és kényszer szülte az alkalmat, de manapság már úgy árulják, mint helyi specialitást és amúgy még az ott lakók is undorodnak tőle, nemhogy meg is egyék. A turisták többségében gyomorforgató érzést vált ki már a látvány is, sokan el is hányják magukat. Nem gondoltak még arra, hogy talán be kéne tiltani ezeknek az árusítását hasonlóan pl. a kínaiaknál a kutyahúshoz, vagy lóhúshoz (pedig azok sokkal kisebb ellenérzést váltanak ki, mégis be lettek tiltva)?2022. jún. 22. 16:50
41/62 A kérdező kommentje:
#39 A hasmenés az megszokott lenni a surströmmingnél, amit ráfognak arra, hogy "nem bírja a turista gyomra, mert nincsen hozzászokva". De egyébként a kérdés az volt, hogy előzetesen hogyan dönti el a hatóság egy vakteszten, hogy fog-e problémát okozni egy látszólag romlott/fermentált húst. Utólag nyilván egyértelmű a helyzet, ahhoz nem kell tudomány.
2022. jún. 22. 18:29
42/62 anonim válasza:
Miért kéne vakteszten dönteni? Szerinted a NÉBIH úgy tesztel, hogy leültet szembekötve két idiótát a kaja elé és akkor szagoljátok? Ha jó illatú akkor mehet, ha nem, akkor bukta?
43/62 A kérdező kommentje:
Hát, ebből indult ki a vita. Hogy el kéne dönteni mi romlott és mi fermentált. Kihoz nekem a pincér egy dögszagú halhúst. Én kihívom a NÉBIH-et tesztelni azzal, hogy "romlott húst kaptam". Valami alapján csak el kell dönteniük, hogy bezárják-e a helyet vagy nem. Nyilván mondhatják, hogy az surströmming, de ebből nem derül ki, hogy tényleg nem romlott-e (pl. ott áll 1 hete felbontva a konyhában vagy valami).
2022. jún. 22. 18:40
44/62 A kérdező kommentje:
Egyébként erről a mi romlott és mi fermentált dologról lehet, hogy külön kérdést kelleni, mert nagyon offtopik itt. Koncentráljunk inkább az eredeti kérdésre. :)
2022. jún. 22. 18:41
45/62 anonim válasza:
Az eredeti kerdesre az a valasz hogy azert nem tiltották be, mert nem veszélyes, csak büdös.
46/62 anonim válasza:
A romlott ételben meg mondtuk, más baktériumok vannak, mint pl a nemespenészes dolgokban vagy a fermentált dolgokban.
Ezt meg nem úgy döntik el, hogy belekóstolnak a kajába, hanem nyilván kimutatható az ételben, hogy milyen baktérium van benne. Szalmonellát sem úgy mondják rá, hogy szalmonellás, hogy sokan fosnak tőle, biztos az. Hanem megvizsgálják és kimutatják benne a szalmonella fertőzést.
47/62 anonim válasza:
A kerdező total fogalmatlan...
Nézzcután mit jelent az aerob és anareob folyamat....
Az erjedés anaerob...
48/62 anonim válasza:
35: en már tudom a kerdező IRL nevét!
Úgy hívják, hogy Tilcsák Bea.😂😂😂
49/62 anonim válasza:
Nincs miért betiltani, tenkintve hogy senkinek sem kötelező ennie soha egyetlen egyszer sem. Aki nem akar, az soha nem eszik, és kész, ettől még aki szereti, attól milyen jogon tiltanád?
50/62 anonim válasza:
A bor, erjesztett szőlőlé. Tiltsuk be?
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!