Miért ennyire hasonló a görög és bolgár konyha?
Figyelt kérdés
Nagyon sok közös vonást fedeztem fel a két konyhában:
Mindketten a zsíros joghurtot használják mindenhez (görög joghurt, bolgárok pedig megeskusznek az nem is görög hanem bolgár joghurt)
Mousakat mindkét országban esznek
Ami a görögöknél a feta, az a bolgároknal a sziren sajt
Taratorhoz hasonló joghurtos egytálételt is esznek görögök
2018. aug. 23. 08:28
1/5 anonim válasza:
Mindkettő a hosszú török megszállás alatt alakult ki. Ezért aztán hasonló még a többi balkáni, és bizonyos mértékig a magyar konyha is.
2/5 anonim válasza:
Nemcsak ez a kettö, hanem majdnem minden mediterrán konyha hasonló, azt viszont nem lehet eldönteni, hogy "ki kezdte", egyszerüen azt ették, amiböl böven volt.
Mellesleg a bolgárok sajtja nem "sziren", hanem "szirene", a kég szó teljesen mást jelent!
3/5 anonim válasza:
Na ja! Az viszont marha egyszerűen eldönthető, hogy a paprika, paradicsom, padlizsán stb. milyen közvetítéssel került a balkánra.
4/5 A kérdező kommentje:
Ezek mind igazak, még a sarmit szőlőlevélbe tekert ételt is készítik a bolgárok, nem beszélve a kjufte (törökül: köfte) húsokat. Még baklavát is és halvát is esznek a bolgárok. Nap estig lehet tényleg sorolni, mert sok a közös.
2018. aug. 31. 22:17
5/5 A kérdező kommentje:
A kaskaval sajtot esznek görögök?
2018. aug. 31. 22:17
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!