Kezdőoldal » Ételek, italok » Nemzetek ételei, italai » Hámozatlan szezámmag jó a...

Hámozatlan szezámmag jó a tahinihez?

Figyelt kérdés

#tahini #szezámmag #hámozatlan szezámmag #hámozott szezámmag
2022. jan. 2. 12:13
1 2
 11/16 A kérdező kommentje:

Komolyan, mi a lótúróért jöttetek kötekedni?

7 válaszból 1 adott félig hasznosat.

2022. jan. 2. 14:37
 12/16 anonim ***** válasza:
100%

Vélhetően a hántolatlan szezámmagot csíráztatáshoz szokták használni. Legalábbis én így tippelem.

Esetleg olvasd el a címkén szereplő szöveget, hátha ott találsz erre való utalást, például azt, hogy hány napig érdemes csíráztatni.

Egyébként egészséges a szezámmag csíra.

#1. vagyok.

Amúgy ha kibontod a csomagot és bekapsz a magból pár szemet, úgy meg tudod állapítani, hogy milyen a héja (ehető vagy ehetetlen számodra).

2022. jan. 2. 21:50
 13/16 anonim ***** válasza:
83%
De lehet, hogy tévedek. A 2. hozzászóló szerint lehetséges hántolatlanból is készíteni.
2022. jan. 2. 21:52
 14/16 anonim ***** válasza:
Kérdező, kipróbáltad végül? Megkóstoltad? Vagy meg is csináltad a tahinit? És ha igen, milyen lett? Nekünk is hasznos lenne, hogyha megírnád.
2022. jan. 7. 15:15
 15/16 A kérdező kommentje:

Megcsináltam! Tapasztalat:

1. a pirítással óvatosan, mert a hántolatlan sötétebb színű, így egyáltalán nem látszik, ha megpirult, illetve de, csak akkor már késő, megégett 😅

2. sötétebb színű lett a tahini

3. olajat is raktam bele, simán felvette, másképp nem is tudtam rendesen ledarálni, gondolom a héj darabok szárazabbak

4. erősebb az íze és az illata is

5. hummuszba még nem próbáltam, csak joghurtos szószba a falafelhez. Az valami isteni lett.

2022. jan. 7. 17:50
 16/16 anonim ***** válasza:
Köszi! 🙂👍
2022. jan. 7. 22:59
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!