Hogyan készül a német Mettbrötchen? Interneten nem találtam magyarul semmit.
A mettwurst-os zsemlére gondolsz? Magára a Mettwurst-ra?
Nyers sertés darálthús, fűszerezéssel.
Igen, egyértelműen nyers sertéshús ráadásul...
Nálunk azért elég erős a hagyomány, hogy sertéshúst nyersen nem eszünk, legfeljebb marhát (tatárbeefsteak, vagy half-done egyéb steak)
A szűzérme is rózsaszín jól elkészítve, mint a steak, de én úgy tudom, az az egy része a disznónak, amit biztonsággal lehet így enni.
Nyers darálthúst én biztos nem ennék.
Igen nyers hús. Nem mindenhol szeretik, pl hessenben annyira nem hallottam hogy ennék. Niedersachsenben tipikus szülinapi reggeli a kollégák közt.
Van több féle fűszerezésben, thüringer mett, jäger mett, schinken mett, zwibel mett,mostanában divat a tex-mex mett.
A 60-as évek beli neve a hackepeter (innen a mondás: Hackepeter wird Kacke später)
Egyébként majdnem ugyanaz mint a mettwurst de mégsem. A mettwurstot mindenhol lehet kapni héjban, és kimlehet nyomni mint a májast. Az igaz ilyen kilós kugliban van a hentesnél, és grammra adják.
Enni általában friss vajas zsemlére kenve eszik, vöröshagymakockával és esetleg még pluszban sózva borsozva.
Egyébként igen, nyershús, úgyhogy csak megbízható forrásból ajánlott beszerezni.
Nekik viszont a mintatárunk fura kicsit, ugye az is nyers, de mi tetézzük a nyerstojással.
“ Nálunk azért elég erős a hagyomány, hogy sertéshúst nyersen nem eszünk”
Hát nem egyszer láttam, hogy a hentes rokon öléskor kóstolgatja a nyers kolbászhúst.
Egyébként igen veszélyes is lehet, mert a disznó összeeszik mindent és valami férget olvastam, hogy lehet kapni tőle. Most nem ugrik be a neve.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!