A csiga evésnek van bármiféle élvezeti értéke vagy csak hulla sznoboskodás az egész?
#8 #10
Tényleg nem akarok vitatkozni, max. beszélgetni!
Én személy szerint nem ismerek sem most, sem régebbről - dédszülőkig visszamenőleg - az ország egyetlen szegletéből sem olyan embert, legyen az városi vagy vidéki, aki csigát evett volna.
Főleg vidéken lenézték volna az ilyet.
És ez teljesen független, hogy melyik szakácskönyv mit ír, nálunk nem terjedt el.
De ha ti tudtok a gyakorlatban, sőt vendégként, ünnepi fogásként ezt tálalták fel nektek a magyar népi gasztronómiában, akkor nem szóltam egy szót sem!
...és most nem olyanokról beszélek, akik az ürgét vagy a gólyát is megeszik!
#12
Természetesen nem, de mivel a jelenlegi 10 millió emberből 8 millió vidéken él (6 millió konkrétan falun) és a 2 millió fővárosiból minimum 1 milliónak vidéki gyökerei vannak, így azért az nem elhanyagolható szempont.
De nem is tudom, hogy te mit szeretnél?
Bemesélni, hogy Magyarországon teljesen hétköznapi és elfogadott étel a csiga?
Kérlek ne fáradj vele, nem fogsz meggyőzni, de a másokat sem!
Egyébként én a 3-as válaszolónak erre a kijelentésére reagáltam:
"Régebben elterjedt étel volt, még nálunk is gazdag-szegény evett csigalevest. Teljesen hétköznapinak számított."
Ez sem igaz.
De mindegy is, részemről kimerítve a csigatéma, mert már kezd untatni.
További szép napot!
Ettem csigapörköltet, és a házába visszatöltött darált fűszervajas csigát is.
Olyan semmilyen érzésem volt utána, nem is ettem csak 2-3 alkalommal.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!