A csiga evésnek van bármiféle élvezeti értéke vagy csak hulla sznoboskodás az egész?
Semmiben nem más ínyencség, mint a kagyló, vagy hasonló puhatestűek evése...
Ízlések és pofonok. :))))
Ettem 1x, de nem sznobságból, hanem kíváncsiságból. (ahogy békacombot és polipot is.)
Teljesen jellegtelen az íze, amit a fűszerezés valóban el is nyom. Feldolgozáskor a főtt állaga a zúzára hasonlít.
#3
Milyen országból írsz? Mert hogy nem Magyarországról, az tuti!
Nem vagyok fiatal, ismerem az országot mint a tenyeremet.
A rokonaim Fejér, Zala, Győr-Moson megyékben élnek, én éltem már Heves, Békés, Somogy, Pest megyékben, de főképp Budapesten és az életben nem hallottam, hogy bárhol is elterjedt lett volna a csigaevés.
"Csigalevesként" a tyúkhúslevest emlegetik csigatésztával, amit másutt lúdgégének neveznek.
(Mondjuk cigány körökben nem mozgok, arról nem tudok nyilatkozni.)
#6
5-ös vagyok.
Igazad van!
Én nem a középkorig és az ősemberig visszamenőlegesen gondolkoztam, amikor megettek minden tücsköt-bogarat.
Egy gasztronómiailag viszonylagosan belátható, 2-300 évben nálunk nem volt divat a csiga, még ha 1800-ban valaki meg is említi egy szakácskönyvben.
#6
...és még mindig 5-ös vagyok
Az általad linkelt cikkben egyébként szó nincs róla, hogy a magyar nép is ette volna a csigát, sőt ínyencségnek tartották volna.
8: ja persze... azért írták bele a szakácskönyvekbe, mert tkp. senkit se érdekelt...
LOL
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!