Mennyibe kerül a franciáknál az éticsiga?
Attól függ az ára, hogy honnan való.
Lehet pl. egy tucat fagyasztott és főzésre előkészített csigát kapni 3-4 euróért, ezeket valószínűleg Magyarországról, vagy még messzebbről, esetleg pl. Vietnamból importálják, és vacakok.
Van aztán a Burgundiai vagy más környékről való francia eredetű csiga, kisebb vagy nagyobb, ezek sokkal drágábbak.
Természetesen nem nyersen eszik, kiszedik a csigát a házából, megtisztítják és foghagymás-petrezselymes vajjal töltik mag a házat, amit általában sütőben sütnek bizonyos ideig.
Ha jó a minősége és jól is van elkészítve, nagyon finom étel.
Fölösleges a gasztronómiába politikát keverni.
A japánok a nyers halat szeretik, a kínaiak nagyon finom kígyólevest csinálnak és megeszik, - sőt keresik is - a hatalmas pókokat, egyes az afrikai törzsek a szöcskéket és egyéb bogarakat tartanak kedvenc csemegéjüknek, és sorolhatnám napestig...
Ahány ház, annyi szokás! :D
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!