Milyen állatokat ettek a kínaiak az elmúlt évezredekben, ami számunkra furcsa lenne ? Manapság mi változott náluk ?
Csatlakozom ez előttem szólóhoz, azok aztán tényleg minden szart megesznek. Még nézni is rossz.
Barátkozz össze az egyikkel a kínai büfében, aztán majd elmondja náluk mik a fő fogások.
4#
Te kevered a szezont a fazonnal. Ki beszélt most itt a koronáról? Személyszerint én egy percig nem hittem soha, hogy denevér zabálás miatt van bármi vírus. De nem is hozta senki szóba rajtad kívül a vírust most.
Szóval visszatérve az eredeti kérdéshez, minden szart megesznek. Szoktam látni ezeket a zabálós videókat, hát ott van még ami mozog, mikor lenyelik. Hányinger. Oké, hogy sok tartomány van, de azért na.
Magyarországon is ettek (esznek?) olyanokat, hogy te meg se mernéd kóstolni.
Úri udvarokban hattyú, páva, mindenféle énekesmadár. Utóbbit csempészik ki mai napig Franciaországba. Rigó, fülemüle, ilyesmik.
Kisebbség: még 50 éve is egész biztos lopták a döghúst a dögkútból. Tudják, hogy hány napig kell beásni, hogy a föld kiszívja a mérgeket. De esznek például sündisznót is. Haverom azt mondja, hogy nagyon finom. 😉
De megettek mindent, ami él és mozog, ma meg olyan drága, hogy nem tudod megfizetni. Folyami rákot pl. Azt fogtunk mondjuk mi is a Cuha patakban. Nyúl, mindenféle hal, törpeharcsa, angolna, sőt kecskebéka és csiga is. Kis gida, bárány, gyöngytyúk, liba, kacsa, ezeket is lehet kapni, de mi nem igen esszük.
Elképzelni se tudod, hogy a kínaiak mit esznek, mert nem ismered az ottani élővilágot, de tigris péniszt mai napig, mert azt hiszik, hogy növeli a potenciát. Ott egy-egy rovar is felkerül az étlapra. De nyugodj bele, hogy a legtöbb országban régen mindent megettek, ami ott él és nem mérgező (Japánban azt is, lásd gömbhal), általában a ragadozó állatok kivételével, mert nem jó a húsuk.
Nézzétek meg ezt:
https://www.youtube.com/c/SlimeSlimely/videos
Aztán ne mondja nekem senki, hogy nem esznek meg ezek minden mozgó dolgot kínában...
Ketfajta ennivalo van:
-eheto
-mergezo
Minden mas csak a modern kor talalmanya. Ha ehes az ember … megeszik minden ehetot.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!