Miért van olyan jó illata a drágább kínai éttermekben feltálalt rizsnek?
Szia!
Kínai párom van, egyáltalán nem olyan nagy ördöngösség ilyen rizst készíteni mint gondolnád. Olaj, fűszer nem kell bele, csak jó minőségű rizs.
A jó minőségű rizst először megmosod hideg vízben, közben pedig a rizs mennyiségénél 1.5x-1.8x több vizet teszel oda forrni. Amikor a víz forr, beleteszed a rizst, a hőt picit lejjebb veszed, de nem zárod el teljesem. Nem szabad a fedőt emelgetni, pláne tilos megkavarni, a rizs 15-20 perc alatt tökéletesen elkészül. Miután a vizet magába vette, megkeverd egy nagy kanállal (fontos hogy ne nyomd össze, lapos kanál jobb) és pihenni hagyod még 10-15 percig.
A rizs amit használnak sokkal jobb a minősége és drágább is, egy kiló rizs simán belekerül 5-800 forintba. Mi kínai boltokban vesszük, Budapesten szerencsére már sok van.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!