Kezdőoldal » Ételek, italok » Nemzetek ételei, italai » Miért van olyan jó illata a...

Miért van olyan jó illata a drágább kínai éttermekben feltálalt rizsnek?

Figyelt kérdés

#illatos rizs #kínai rizs
2020. szept. 11. 20:27
 1/9 anonim ***** válasza:
77%
Mert jó minőségű basmati rizst v. jázmin rizst használnak.
2020. szept. 11. 20:36
Hasznos számodra ez a válasz?
 2/9 anonim ***** válasza:
87%
A minőségi rizs az finom és jó az illata. Például Basmati, Jázmin. Össze se lehet hasonlítani az átlag random bolti rizzsel. Nem ragad össze, hanem finom pergős és harapható. Egyébként az is lehet, hogy tesznek bele a són kívül más fűszert is.
2020. szept. 11. 20:36
Hasznos számodra ez a válasz?
 3/9 anonim ***** válasza:
61%
Sosem értettem, miért jó az, ha a rizs pergős...
2020. szept. 11. 20:53
Hasznos számodra ez a válasz?
 4/9 A kérdező kommentje:
Az a rizs amire én gondolok, nem pergős, hanem hagyományosan ragadós, a kínaiak pálcikával esznek, ezért kell egyben maradnia, amiből csipkednek a pálcikákkal. Az illata varázslatos amikor kihozza a pincér. Tuti, hogy van benne valami fűszer vagy olaj, mert kipróbáltam eredeti basmati és jázmin rizst is párolni, de nem jött az illat. Finom lett, de az a tipikus kínais finom rizs illat nem volt. Próbáltam pár csepp szezám olajat tenni a párolás közben, jó lett, de nem az, amit keresek.
2020. szept. 11. 21:01
 5/9 anonim ***** válasza:
41%
3-as mert a normálisan elkészített rízs pergőzs, nem nyákos.
2020. szept. 11. 21:37
Hasznos számodra ez a válasz?
 6/9 anonim ***** válasza:
100%
Nekem a jázmin rizs szokott olyan illatú lenni, mint a kínaiban. Itt a Hoferban( otthon Aldi) veszem, kék a csomagolása.
2020. szept. 11. 21:59
Hasznos számodra ez a válasz?
 7/9 anonim ***** válasza:
82%

Szia!

Kínai párom van, egyáltalán nem olyan nagy ördöngösség ilyen rizst készíteni mint gondolnád. Olaj, fűszer nem kell bele, csak jó minőségű rizs.


A jó minőségű rizst először megmosod hideg vízben, közben pedig a rizs mennyiségénél 1.5x-1.8x több vizet teszel oda forrni. Amikor a víz forr, beleteszed a rizst, a hőt picit lejjebb veszed, de nem zárod el teljesem. Nem szabad a fedőt emelgetni, pláne tilos megkavarni, a rizs 15-20 perc alatt tökéletesen elkészül. Miután a vizet magába vette, megkeverd egy nagy kanállal (fontos hogy ne nyomd össze, lapos kanál jobb) és pihenni hagyod még 10-15 percig.


A rizs amit használnak sokkal jobb a minősége és drágább is, egy kiló rizs simán belekerül 5-800 forintba. Mi kínai boltokban vesszük, Budapesten szerencsére már sok van.

2020. szept. 12. 09:40
Hasznos számodra ez a válasz?
 8/9 Moon_Walker ***** válasza:
67%
A kínaiak nem basmati rizst használnak, hanem jázmin rizst.
2020. szept. 16. 10:41
Hasznos számodra ez a válasz?
 9/9 anonim ***** válasza:
37%
2-es, a bolti rizs sem ragad össze, ha főzés után egy kis olajat teszel rá és úgy kevered össze. Hidd el, beválik, évek óta így készítjük itthon a bolti zacskós rizst és sosem tapadt még össze. :)
2020. okt. 15. 16:32
Hasznos számodra ez a válasz?

Kapcsolódó kérdések:




Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!