Hülye kérdés, de a Koreai konyhán a tészta az spagetti tészta? Amivel így állandóan degeszre eszik magukat:D.
Itt van egy koreai babpaszta, amit miso-ként árulnak:
Közkedvelt?! Atyaságos Úristen... Sztem én nem ebben az országban élek, mert én kifejezetten utálom XD, sőt alapjában véve minden magyaros kaját XDDD. (azokat főleg)
Hmm.. Lehetséges. Majd talán kipróbálom, ha meg szeretnék halni😂.
Nem amúgy, valahogy adok neki esélyt majd, ha beszereztem ezeket a hozzávalókat.
Imádom a halakat <3. A garnélarákot azt szívesen megkóstolnám, párszor majdnem megvolt, de aztán sajna mégsem jött össze.
Minden ilyen halkaját megkóstolnék, kivétel a kagylót (nem szeretem, ha egy kagylót úgy megesznek, mert szerintem az "gyilkosság"), plusz alapból állatbarát is vagyok, csak a húsra (szerintem) szüksége van a szervezetünknek és én sajna, de eszek.. persze mindig sajnálom az állatokat (még ha arra is van tartva, hogy haszonállat). Mindegy nem akartam elmondani, csak kijött.
De amúgy mindenféle halas dolgot megkóstolnék (legjobban a homárt🤩)
Te szereted a halakat? Vagy milyenek kóstoltál már?
Azta.. Mivel itt nincs Lidl sem (mert bazzeg itt kb. semmi sincs ebben a városban), legközelebb talán 50 km-re van, vagy 45 km-re tőlünk Aldi, Lidl (főleg), meg minden ilyen sz.ar. Bezzeg Tesco, Spar, Penny az van, de minek?! Pff.. mindegy.
Nah akkor majd hátha elkapom az ázsiai napokat és akkor le kell csapni rá, ha máshol nincs.
Hát, az ízlésen nem lehet vitatkozni, csak kicsit furcsa, hogy valaki nem szereti a magyaros kajákat. Én például szeretek mindenféle különlegességet kipróbálni és különösen szeretem a távol-keleti meg az indiai ételeket, de azért a jól elkészített magyaros dolgokat is ugyanannyira.
Viszont ha a halféléket szereted, akkor már könnyebb dolgod lesz Koreában... :)
Én annyira nem vagyok oda a halas dolgokért, de ettem már garnélát, tintahalat, polipot. A friss garnéla nagyon jó, de a fagyasztottan vagy konzerveben kapható már nem az igazi. A tintahalnak kb. semmi íze, úgyhogy azt bármikor meg lehet enni. A polip meg a kagyló annyira nem nyerte el a tetszésemet.
Amúgy meg nem kell feltétlenül csak boltokban gondolkodni. Van már egy jó pár webshop, ahol lehet ilyen ázsiai dolgokat rendelni, talán még olcsóbban is, mint a boltokban. Igaz, hogy azon van szállítási költség, de ha a boltba is 50 km-re kell menni, akkor nagyjából ugyanott vagy.
Nah ez tök jó, hogy vevő vagy az "újdonságokra". Tetszik. Az indiai ételek tőlem úgy érzem túl távol állnának. :D Én nekem az a bajom, hogy nem szeretek kockáztatni, meg én nem szeretem úgymond az újdonságokat, vagy csak nehezen szokom meg.. De kivétel a koreai kaják terén, ott nagyon vevő vagyok az ilyenekre🤩.
Lenne* Koreában XD. De valahogy akkor is kijutok egyszer, meg megtanulom a nyelvüket (amit már elkezdtem, csak szorgalomból nem a legjobb, mert félretanulhatom a szavakat, de erre majd találok megoldást, janem:D)
De megeszed legalább, ha nincs más. :P Uh, az nagyon jó, ha a tintahalnak semmi íze😂. A polipot mihez tudnád hasonlítani?! De igazából nem igen lehet, mert a halféléknek vagy halízük van, vagy csak simán olyan semmilyen-féle, vagy még ki tudja milyen íz, annyiféle emberke vagymi.
Igaz. Ebben van valami.
Azt hiszem a polippal is az a helyzet, hogy frissen finom lehet (egyébként az ilyen dolgok frissen mind olyan egyformán "tengerízűek"), de én csak konzervben kóstoltam, és úgy igazán nem volt jó az íze sem, a kinézete meg az állaga pedig hát elég visszataszító...
Én is elkezdtem tanulni a koreait egyébként, de nem nagyon ment, tanúsíthatom, hogy nem könnyű! Pedig én elég sok nyelvvel foglalkoztam már. Mondjuk ezért sem tanulom nagyobb erőbedobással, mert sok más is érdekel. De ha erősen motivált vagy, mert ki akarsz jutni, akkor biztosan menni fog, csak akarni kell, rendszeresen foglalkozni kell vele! Ja, és a szavak bemagolása enyhén szólva nem a legjobb nyelvtanulási módszer, de ez már nem ide a kajás témakörbe tartozik...
Jól van az akkor. Ismerős, mivel én a konzervhalakat mind így élem meg, hogy ilyen "ehw..", de vannak finomak köztük. Meg nem lehet mindenkinek a "kedvence" vagy éppen ízletes, mindenki más.
Uhh btw.. Megkóstoltam tegnap a sült hagymát, a sült cukkinit, és a gombát. Hmm.. a cukkinit utálom (de azt tudtam is), a gombának nem éreztem ízét, csiperke volt persze XD, és a hagymát meg alapból nem szerettem úgy (sosem), de "meg lehet enni".
Engem is sok más érdekel még (de sztem nagyrészt "majdnem mindenkit"), és mégis próbálok arra koncentrálni, hogy az írást meg a betűk kiejtését tanuljam meg a koreainál elsősorban. Sajna nem könnyű, de hát ami nehezebb, annál jobban fog menni, ha kitartó vagy.
De igaz, ez már nem az ételekhez tartozik, szóval..:)
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!