Hülye kérdés, de a Koreai konyhán a tészta az spagetti tészta? Amivel így állandóan degeszre eszik magukat:D.
Oh köszönöm🥰.
Akkor itt hazánkban nem lehet kapni olyan tésztát, ami náluk van, igaz?
De készíteni lehet?! Megvannak hozzá az alapanyagok nálunk?
Lehet kapni különféle ázsiai tésztákat, bár elég drágán. És igen, az instant tésztalevesek jó részében is az van. Meg kell nézni, hol gyártják. Jó részét pl. Vietnamban.
De amúgy pl. az Auchanban szoktam venni a legolcsóbb, sima, tojás nélküli tésztát (spagetti és hosszúmetélt formátumban is van), még az áll legközelebb az ázsiai tésztákhoz.
Woow. Akkor majd elmegyek az Auchanba és nézek olyat. Hátha találok.
Instant tésztákat szoktam enni. De nem Koreait :(. Olyan készítésűt nem találok, csak japánt asszem vagy kínait, de inkább japán😂.
Nem tudom, bp-i vagy-e, mert Pesten vannak ázsiai boltok, ahol lehet kapni eredeti koreai gyártmányú instantot is. Én nem pesti vagyok egyébként, de szoktam néha ott járni. Az egyik koreai olyan csípős volt, hogy alig bírtam megenni, pedig amúgy szeretem a csípőset. De amúgy teljesen olyan íze volt, mintha magyar fűszerpaprika lett volna benne. Tudod, mint a zacskós gulyásleves, csak ehetetlenül erősen. :)
Ha meg ilyen "helyettesítő" tésztát veszel, arra figyelj, hogy ne durumlisztből, hanem búzalisztből készüljön, és ne tartalmazzon tojást! Auchanban mindig van.
Hát nem vagyok. Nagyon messze lakok tőle.. Észak-Keleten lakok XDD.
"BUDAPESTEN MINDEN VAN.." XD
Uhh, az nagyon bejövős lehetett volna akkor. Én csak alkalmanként eszem meg a csípőset, de alapból rá akarok szokni (a koreaiak miatt), mivel sok jó ételük van ^.^ .
Igeeen, akkor marhaerős😂.
Nagyon köszi, itt nemtom hozzám hol van Auchan közel, de van egy tippem XD. Szóval erre fogok mindenféleképpen.
Nem feltétlenül kell az Auchanban keresni, azt csak példának hoztam, hogy ott mindig van, és olcsó. De szerintem más boltokban is van általában. Csak az a lényeg, amit írtam, hogy ne durumlisztből, hanem búzalisztből készüljön, és ne tartalmazzon tojást, mert ez a fajta tészta hasonlít legjobban az ázsiai tésztákra. Persze ezek minősége is elég különböző, és mivel én igazából az Auchan-ost ismerem és az jó, a többire nem vállalok felelősséget!
Amúgy a koreai konyha nagyjából a kínai és a japán között van valahol (ez mondjuk nem meglepő dolog), bár van egy pár saját jellegzetessége is. De maguk a koreaiak is használnak sok Kínából és Japánból származó dolgot, és ezek nálunk is könnyebben hozzáférhetőek. Kimbapot például simán lehet japán szusi-alapanyagokból csinálni.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!