Miért szeretik ennyien a tipikus magyar konyha ételeit?
Gondolok itt olyanokra: töltött káposzta, bundáskenyér, pacalpörkölt, körömpörkölt, zöldbab főzelék, tökfőzelék, bejglik.
Személyes véleményem: nagyon nem bírja a gyomrom a zsíros , olajos ételeket. Mikor egy bundáskenyeret vagy egy töltött káposztát kellene megennem, elhánynám magamat.
Ti mit gondoltok?
Miért szeretjük ezeket az egészségtelen ételeket?
Ezeket el lehet készíteni zsírban tocsogás nélkül is.
De bevallom az én ízlésemhez közelebb áll az olasz, spanyol (itt sok a hasonló pl.kolbász, de sajna sokkal finomabb, mint a magyar).
A felsoroltak közül a bundáskenyeret és a tökfőzeléket szeretem. Finom, olcsó, egyszerű kaják. Utóbbi nem is egészségtelen.
A többit én se enném meg. :D
"Nem vagyok vékony sem, mivel a tésztákat és desszerteket nagyon szeretem, az olasz konyha a kedvencem."
Ehhez csak annyit fűznék hozzá, hogy speciel az olasz konyha nem hizlal. Ha figyelmesebben belemélyedsz a témába, láthatnád, hogy az olaszok között nagyon kevés az elhízott.
Tévedés, hogy éjjel-nappal pizzát esznek és ha mégis, akkor a vékony tésztás változatot, amiben nem a tészta a domináns, hanem a rápakolt sonka/szalámi/halak/zöldségek és sajt.
A tésztáik durumlisztből készülnek és azokat sem főzik rommá - így alacsonyabb marad a GI-ük - hanem "al dente" azaz nagyjából "fogkeményen" készítik.
Az észak olaszok kedvelt street food-ja a Liguriában “farinatat”-nak, Toszkánában “Cecina”-nak, Carrarában pedig “Calda, calda”-nak nevezett csicseriborsóból készült kemencében sült lepény (pizza félét)
Rengeteg tengergyümölcsét esznek és hatalmas adag salátákat. És nem csak a "reformfiatalok", hanem a 100 éves öregek is.
Nem akarok ebben most nagyon elmélyedni, de nyilván nálad fogalomzavar van az olasz konyhát illetően,(ahogy a magyarral kapcsolatban is csak a zsírra asszociálsz) nem ártana kicsit mindkettőnek utánanézned és akkor nagy valószínűséggel tudnál a súlyodból is leadni!
Le lett neked (is) írva, hogy miért hülyeség amit mondasz, ezért én nem ismétlem meg.
Ugyanaz az ostoba sztereotípia, minthogy a magyarok bő gatyában járnak, ostort pattogtatnak és csak "gulasch"-t esznek.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!