Miért szeretik ennyien a tipikus magyar konyha ételeit?
Gondolok itt olyanokra: töltött káposzta, bundáskenyér, pacalpörkölt, körömpörkölt, zöldbab főzelék, tökfőzelék, bejglik.
Személyes véleményem: nagyon nem bírja a gyomrom a zsíros , olajos ételeket. Mikor egy bundáskenyeret vagy egy töltött káposztát kellene megennem, elhánynám magamat.
Ti mit gondoltok?
Miért szeretjük ezeket az egészségtelen ételeket?
Pacal
Köröm bleee
De a töltöttkáposzta nálunk minden, csak nem zsíros.
Bundáskenyeret is csak akkor eszem meg, ahogy a lángost is, ha nem tocaog az olaj an..
Ezeken nőtt k fel.
Én magam gyakran nem magyarosat főzök, de a 1,5 évesen is azt szereti.
Amig naturabb dolgokat evett, kb tömni kellett. Bezzeg a nokedli marhapörkölttel simán csúszott neki 1 Évesen
En azert szeretem, mert ha jol van elkeszitve, nagyon finomak. Sot, egeszseges verziojuk is letezik nemely fogasoknak!
Amugy senki nem kenyszerit, hogy egyed.
Imádom a körömpörköltet, egyszerűen isteni finom. :) Anyum nagyon kevés zsiradékkal +vízzel teszi fel a hagymát, így kb csak annyi zsír van benne, ami a húsból jön ki. Kihülés után az is könnyen leszedhető a tetejéről.
Különben meg egy kis zsírtól nem lesz semmi baja senkinek, nem ezen kell élni, havonta egyszer kétszer meg belefér.
Ezek közül egyiknek sem kell kifejezetten zsírosnak, pláne olajosnak lennie. Talán a pacal meg a körömpörkölt a húsból adódóan, de azokba nem is igazán kell plusz zsírt tenni, a többi csak akkor egészségtelen ha rosszul van elkészítve.
A töltöttkáposzta, székelykáposzta kifejezetten diétás is tud lenni ha jó húsból készül, nem tocsog a zsírban, utóbbiban nincs is szénhidrát csak hús meg savanyú káposzta. A bundáskenyeret lehet teflonserpenyőben, minimális zsíron sütni, a babfőzelék, tökfőzelék alapja zöldség, ha nem habarod be olyan vastagon hogy megáll benne a kanál hanem hígabbra hagyod, kifejezetten könnyű ételek. A bejgli pedig desszert, nem nehezebb étel mint egy más országból származó hasonló sütemény, csak nem kell egy tálcányit betolni belőle.
Nálam a töltött káposzta, zöldbab főzelék, tökfőzelék minden, csak nem zsíros.
Rántott hússal, sült krumplival nincs bajod?
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!