Szóval nagyon szeretem a knédlit, gondoltam, veszek itthonra is. Odáig eljutottam, hogy lehet kapni csomagolva, "nyersen". Na de hogyan kell elkészíteni? Még szlovák nyelvű leírást sem találok rajta - gondolom, aki oda valósi, annak egyértelmű, de nekem sajnos nem. Köszi előre is!
2019. nov. 21. 10:58
1/8 anonim válasza:
Honnan vetted a nyers knédlit? Meg pontosan milyen fajtáról van szó - ugyanis több féle is van?
#1 a besztercebányai Tescóban. Azt miből tudom megállapítani, hogy milyen fajta, mit keressek rajta?
#2 köszönöm, de nem otthon szeretném előállítani, hanem csak a félkész verziót elkészíteni.
#3 épp ez a baj, hogy nincs leírás :( de nagyon kedves vagy, köszönöm.
2019. nov. 21. 11:48
5/8 anonim válasza:
Bontsd ki, és nézd meg az állagát. Én mindig készen veszem, így a mikróban melegítem fel.
Forraljuk fel a vizet a pároló edényben, a víz a párolóedény lyukas részéig érjen csak, a lyukas részét vékonyan olajozzuk ki, majd tegyük bele óvatosan az egyik cipót. Tegyük a vízgőz fölé, és fedjük be fedővel. 20 percig ne nyúljunk a knédlihez, pároljuk kb. 20-25 percig.
Ha elkészült, egy lapos fakanál segítségével emeljük meg, tegyük egy tálcára hűlni, langyosan könnyen felszeletelhetőek. Utána tesszük párolni a többi cipót is.
Melegíteni gőz fölött vagy mikróban lehet.
2019. nov. 21. 11:52
Hasznos számodra ez a válasz?
6/8 A kérdező kommentje:
Utolsó, nagyon szépen köszönöm! :)
2019. nov. 21. 12:01
7/8 mustafa33 válasza:
A nyerset pontosan úgy kell megfőzni ahogy az előző leírta. De nem hiszem, hogy nyerset vett, amit áruházakban árulnak az készen van. Kelt tésztát nyersen nem is lehet ha jól tudom. A kész knédlit lehet mikróban is melegíteni, de úgy kiszárad. Legjobb gőz fölött melegíteni. Lehet egészben is, de felszeletelve gyorsabb. Fagyasztani is a készet szokták.
2019. dec. 2. 21:51
Hasznos számodra ez a válasz?
8/8 mustafa33 válasza:
Ha nincs pároló edény, egy fazékba vizet teszünk, a tetejére kendőt szorítunk gumival, amikor a víz forr a kendőre tesszük a knédlit és lefedjük egy másik ugyan olyan átmérőjű lábassal. Főzni 20 perc, melegíteni 5 - 8 perc.
A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik. Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!