Tegnap Szlovákiában jártunk. Súlyos laktózos vagyok, nem ehetek bármit. A boltokban nem találtunk laktózmentes élelmiszert. Ott nincsenek beteg emberek?
Ahogy Magyarországon, úgy más országban sem kapsz minden sarki üzletben ilyen terméket.
Speciel Szlovákiában ilyenek Racio név alatt futó üzletek, vagy részlegek.
Ez jó kérdés :) 1.vagyok
Ahogy nézegetem,tejtermékeken minusL van ráírva.
Ott a boltokban kötelező egy külön részleget, polcot kialakítani, ahová a spéci diétás ételeket teszik - laktózmentes , cukormentes , gluténmentes ...
Minden önkiszolgálóban, szupermarketben vann, muszáj lenni (ha nincs büntetik), kiszolgálós kis boltban meg úgyis kérni kell - bez laktózové - vagy nemzetköziül -no laktóza.
valózsinűleg azért nem találtátok, mert nem a többi tej (vagy más) között van, hanem külön polcon.
Általában a német Omira cég termékeit árulják - Minus L - néven, van többféle tej, tejszín, puding, joghurt, ömlesztett sajtok, ementáli sajtok, vaj, túró.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!