Kezdőoldal » Ételek, italok » Konyhai praktikák » Pörköltbe bor helyett?

Pörköltbe bor helyett?

Figyelt kérdés

Sajnos nem vagyok oda a bor "zamatával" megelégedbe a pörköltben, de valami savat mindenképp javasol a gasztronómia.

Olvastam, hogy egy késhegynyi szódabikarbónával ugyanolyan hatást lehet elérni.

Próbálta már valaki ?

Mik a tapasztalatok?

Nem lesz fura ízű ?


2019. júl. 8. 22:40
1 2
 11/19 anonim ***** válasza:
86%
22 éve főzök bor nélkül pörköltet. Megpuhul anélkül is...
2019. júl. 9. 05:46
Hasznos számodra ez a válasz?
 12/19 anonim ***** válasza:
77%

Csak egy szóra!

A pörköltbe fúszerköményt sem azért tesznek, hogy a hús állagát befolyásolja, vagy több legyen a szaft, hanem az íte miatt.

.

Nem mindegy, milyen bort használsz.

Pörköltbe csak a zamatos, jó bukéjú, testes vörösbor (Medoc Noir, Pinot Noir) való.

.

A pincepörkölt nem csupán zamata miatt készül borral, hanem:

- szőlőhegyen több a bor, mint a víz és könnyebb is hozzájutni;

- az alföldön sincs olyan jó ízű vizet adó kút, mint az említett vörösborok.

2019. júl. 9. 06:18
Hasznos számodra ez a válasz?
 13/19 anonim ***** válasza:
100%
Szódabikarbóna pörköltbe bor helyett, agyam eldobom...
2019. júl. 9. 07:33
Hasznos számodra ez a válasz?
 14/19 anonim ***** válasza:
2019. júl. 9. 07:34
Hasznos számodra ez a válasz?
 15/19 A kérdező kommentje:

10-es.

Lehet, hogy én tudom rosszul, de a savat a hús puhulása miatt teszik bele. "Valami sav kell a húshoz, mondta a TV-ben a mesterszakács."

Persze aki az ízét el tudja viselni, akkor az íz miatt is.

2019. júl. 10. 00:34
 16/19 A kérdező kommentje:

13-as agyeldobottnak...


[link]

2019. júl. 10. 00:46
 17/19 A kérdező kommentje:

Áháááá, most olvasom, hogy a sav nem a hús puhításához kell, hanem , hogy lezárja a rostokat és nem szárad ki a hús.

Akkor a bor inkább az egyben, nagy darabban sütött húsokhoz jó.

Mindig tanul az ember valamit, ugye agyeldobósok ?


:)

2019. júl. 10. 00:52
 18/19 anonim ***** válasza:
76%

Eleve ha a savas dolgot akarod mással kiváltani, akkor erre a szódabikarbóna totál alkalmatlan, mert az viszont lúgos.

Ha a bor íze nem tetszik, akkor térj vissza a jó öreg paradicsomhoz!

2019. júl. 10. 00:58
Hasznos számodra ez a válasz?
 19/19 A kérdező kommentje:

Úgy látom moderáltak minimum 2 hozzászólást.


Szóval az nem biztos, hogy ugyanarra a dologra nem jó a sav és a lúg egyaránt. Nem írom le mégegyszer , mert valakinél kicsapta a biztosítékot a korábbi példám és "feljelentést" tett.

Miatta még a krimikből is kihagyják a lúgos/savas ballonokkal közlekedő fekete szemüveges "takarítót".

2019. júl. 10. 12:27
1 2

Kapcsolódó kérdések:




Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!