Kezdőoldal » Ételek, italok » Konyhai praktikák » Pörköltbe bor helyett?

Pörköltbe bor helyett?

Figyelt kérdés

Sajnos nem vagyok oda a bor "zamatával" megelégedbe a pörköltben, de valami savat mindenképp javasol a gasztronómia.

Olvastam, hogy egy késhegynyi szódabikarbónával ugyanolyan hatást lehet elérni.

Próbálta már valaki ?

Mik a tapasztalatok?

Nem lesz fura ízű ?


2019. júl. 8. 22:40
1 2
 1/19 anonim ***** válasza:
90%
Nem kötelező a bor a pörköltbe. Én soha nem teszek bele. Kellő mennyiségű hagyma és egy kis paradicsom elég savasságot ad.
2019. júl. 8. 22:57
Hasznos számodra ez a válasz?
 2/19 anonim ***** válasza:
2%
kis balzsamecet
2019. júl. 8. 23:09
Hasznos számodra ez a válasz?
 3/19 anonim ***** válasza:
75%
A gasztronómia sajnos hajlamos ilyen baromságokat javasolni. Egyébként egy kis paradicsomot lehet bele tenni, de vigyázz, nehogy lecsót csinálj véletlen a paradicsom esetleges túladagolásával.
2019. júl. 8. 23:11
Hasznos számodra ez a válasz?
 4/19 anonim ***** válasza:
100%
szerintem te olvashattad félre, szódabikarbóna ponthogy sav ellen van mivel lúgos (régen ezért ajánlgatták gyomorégésre is míg nem voltak hatékonyabb szerek)
2019. júl. 8. 23:28
Hasznos számodra ez a válasz?
 5/19 anonim ***** válasza:
60%

A szódabikarbóna puhítja a kemény húsokat és az öreg, nehezen főlő babot.

A zamathoz nincs köze.

2019. júl. 8. 23:34
Hasznos számodra ez a válasz?
 6/19 A kérdező kommentje:
4-es, nem olvastam félre, a hús puhulásához van köze.
2019. júl. 8. 23:44
 7/19 A kérdező kommentje:
Na, 5-ös is megerősítette.
2019. júl. 8. 23:45
 8/19 A kérdező kommentje:

Közben online fől a pörköltem.

Végre sikerült száműznöm a bort. Mindig volt valami nem oda való a pörköltjeimben, mert a bort alapból beleraktam. Ennek volt a fura íze.

Dobtam bele egy kevés szódabikarbónát. Hát puha a hús ez kétségtelen.

Régebben próbáltam paradicsom nélkül elkészíteni, de az nagyon hiányzik belőle.

Tartok mindig itthon sűrítettet konzervben.

Abszolút jól teszi a dolgát.

Ja, amúgy pasi vagyok, ha bénázok, akkor ez azért van. :)

2019. júl. 8. 23:56
 9/19 anonim ***** válasza:
89%
Normál pörköltbe nem kell bor. Amiben van, az a pincepörkölt.
2019. júl. 9. 00:32
Hasznos számodra ez a válasz?
 10/19 anonim ***** válasza:
95%

"4-es, nem olvastam félre, a hús puhulásához van köze"

A kérdésben a bor helyett akartad használni, nem a hús puhulása iránt érdeklődtél...

2019. júl. 9. 04:05
Hasznos számodra ez a válasz?
1 2

Kapcsolódó kérdések:




Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!