Pörköltbe bor helyett?
Sajnos nem vagyok oda a bor "zamatával" megelégedbe a pörköltben, de valami savat mindenképp javasol a gasztronómia.
Olvastam, hogy egy késhegynyi szódabikarbónával ugyanolyan hatást lehet elérni.
Próbálta már valaki ?
Mik a tapasztalatok?
Nem lesz fura ízű ?
A szódabikarbóna puhítja a kemény húsokat és az öreg, nehezen főlő babot.
A zamathoz nincs köze.
Közben online fől a pörköltem.
Végre sikerült száműznöm a bort. Mindig volt valami nem oda való a pörköltjeimben, mert a bort alapból beleraktam. Ennek volt a fura íze.
Dobtam bele egy kevés szódabikarbónát. Hát puha a hús ez kétségtelen.
Régebben próbáltam paradicsom nélkül elkészíteni, de az nagyon hiányzik belőle.
Tartok mindig itthon sűrítettet konzervben.
Abszolút jól teszi a dolgát.
Ja, amúgy pasi vagyok, ha bénázok, akkor ez azért van. :)
"4-es, nem olvastam félre, a hús puhulásához van köze"
A kérdésben a bor helyett akartad használni, nem a hús puhulása iránt érdeklődtél...
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!