Hogyan lehet pékárut frissen tartani műanyag zacskó nélkül? Vászontáskában el tudom hozni a boltból, de hogyan marad friss?
Figyelt kérdés
2019. júl. 7. 16:37
1/8 anonim válasza:
Kovászos kenyeret, pékárut lehetne hosszabban eltartani, nem ezeket a gyorskeltetővel gyártott műtermékeket. Próbálj otthon sütni, még az élesztős, főleg az öregtésztás is jobban eláll, mint a bolti.
2/8 anonim válasza:
Vagy csak annyit veszel egyszerre, ami elfogy egy-két nap alatt, vagy lefagyasztod, felhasználás elött meg kiveszed és megvárod, amíg kiolvad.
3/8 anonim válasza:
Biztos hogy van már otthon valamilyen műanyag zacskó, abban simán el lehet tartani. Nem kell minden vásárláshoz újat venni.
4/8 A kérdező kommentje:
Köszönöm a válaszokat! A bolti zsemlét és saját sütésűt is mindig műanyagban tartottam, erre keresek jó alternatívát. Haj akad műanyag zacsi idehaza, de jó lenne minél kevesebbet használni.
2019. júl. 7. 18:12
5/8 anonim válasza:
Oké, de ha úgyis van otthon akkor már nyugodtan használhatod, hónapokig simán kitart 1 db zacskó ha nem valami nagyon maszatolósat raksz bele. Nem biztos a környezetnek jobbat tesz ha veszel emiatt valami spéci tárolót, és valószínűleg kevésbé hatékony megoldás is.
6/8 anonim válasza:
Nem tudom, miért ragaszkodnak sokan a műanyag zacskóhoz a frissentartáshoz. Én pl. kimondottan utálom a most kapható kifliknél, zsemléknél, hogy amikor megveszi az ember, friss-ropogós, a műanyag zacskóban másnapra meg olyan punnyadt, szottyadt, hogy öröm nézni is, nemhogy megenni. Százszor inkább vászontasak. Vagy szerezz be fa kenyértartót. Nekem bevált.
7/8 Coffelia válasza:
Pont a napokban tettem fel a kérdést a facebookon, és nagyon sok választ kaptam!
1. Papírzacskóban, lefedett jénai üvegtálban.
2. Tiszta textil konyharuhában, fa kenyértartóban.
3. Konyharuhában kerámia kenyértartóban, csak ne legyen mázas, mert az elzárja az agyag lélegző pórusait.
4. Ugyanúgy konyharuhában, fém kenyértartóban.
Általában az volt a lényeg, hogy a tartó szellőzzön, és a kenyér is szellőzhessén, de a párája mind ne illanjon el, erre ban rajta a konyharuha vagy a papír.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!