Egy ideje divatba jött műanyag zacskóban húst sütni és szilikonformában muffint. Egészséges vajon? Ha nem, mennyire lehet mérgező?
A felhasznált anyag minőségétől függ. Az árról erre nem feltétlenül tudsz következtetni, műbizonylatot pedig nem mellékelnek a gyártók. Elképzelhető, hogy van egy kötelezően feltüntetendő megjelölés az anyagminőségre vonatkozóan, mint pl. az ásványvizes palackoknál. Ott a palackon domború gravírral háromszögben találsz egy 1-7-ig számot. Ez jelöli az anyagminőséget. Minél magasabb a szám, a víz annál könnyebben old ki vegyi anyagokat a palackból.
Ezen a nyomon próbálj meg elindulni.
Majdnem biztosra veszem, hogy tudnak olyan minőségű műanyag zacskót és szilikonformát gyártani, ami mellett már elhanyagolható az élelmiszer szennyeződése. Kérdés, hogy a tied milyen. Ha csak kényelmi szempontból használod, akkor inkább mininmalizáld. Azt viszont nem mondom, hogy inkább süss helyette teflon-, vagy olcsó kerámiaserpenyőben, mert az is felvet egészségügyi kockázatokat.
Nehéz dolog ez.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!