Kezdőoldal » Ételek, italok » Konyhai praktikák » Lehet lekvárt főzni nem...

Lehet lekvárt főzni nem kifejezetten édes barackból?

Figyelt kérdés

Sajnos idén olyan a termés, hogy rengeteg sárgabarack van, de valahogy kisebbek, és éretlenebbnek tűnnek. Nem olyan édesek, de nem kemények és Nem is teljesen íztelenek azért.

Lehet így ebből finom lekvár?



2019. júl. 4. 20:57
 1/3 anonim ***** válasza:
100%

Lehet kicsit több cukorral, és érdemes lehúzni a héját, kicsit macerás, de megéri, mert héj nélkül édesebb lesz a végeredmény.

A héjától kesernyésebb lesz az íze és könnyebben meg is barnul. A héját úgy tudod a leggyorsabban lehúzni, ha néhány másodpercre forró vízbe teszed (majd hidegbe, hogy ne égesse szét a kezed)!

2019. júl. 4. 21:56
Hasznos számodra ez a válasz?
 2/3 anonim ***** válasza:

Így van, a rost ugyanúgy megvan hozzá, te meg több cukrot teszel bele.

Én nem szoktam méregetni, öntök, aztán kóstolok.

A gyümölcs minősége sosem állandó, nem életszerű, hogy mindig grammra ugyanannyit adjunk hozzá mindenből.

2019. júl. 5. 18:30
Hasznos számodra ez a válasz?
 3/3 A kérdező kommentje:
Köszi! Finom lett 😎
2019. júl. 6. 06:14

Kapcsolódó kérdések:




Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!