Paradicsompasszírozóba bele lehet tenni olyasmit, aminek van magja? Még sosem használtam.
Kicsi, viszonylag nagy a magja, és nem válik el.
Illetve majd ősszel a galagonya lesz. Annak is a húsához képest nagy a magja, alig öleli körbe egy kis hús.
Mit akarsz belőle csinálni?
Mert ha lekvárt, ivólét vagy pálinkát, akkor bizony ki kell (és ki is lehet) magozni, persze roncsolódik, de ezekben az esetekben teljesen mindegy.
Lekvárt, igen.
Ma már csináltam.
Nem lehet előre, nyersen kimagozni!
Ha még nem próbáltad, akkor simán csak hidd el.
Egy csomó receptet is megnéztem, de ma meg is tapasztaltam. Egy pici vízzel fel kell tenni főni, szétfő, utána kell passzírozni. Máshogy nem tudod kiszedni a magját.
Illetve kézzel, de nagyon macerás és rengeteg idő, az egész konyha tiszta ragacs mert ragad és egyben csúszik a kezed, benne a mag, néha ellő erra-arra, de ott van a héja, meg keményebb gyümölcshús is, szóval meg sem találod az összes magot.
Tésztaszűrőn próbáltam, esélytelen.
Ja, közben ugye tök forró, de nem szívesen vár ilyenkor az ember 1-2 órát, márpedig 10 perc alatt nem hűl ki, és ha már hozzákezdtél a lekvárfőzéshez, ami alapból nem kevés idő, akkor szeretnél túllenni rajta, nem éjjel 11-kor befejezni.
Valaki még esetleg?
Ki lehet magozni nyersen is, Te is hidd el, minden évben 100- 150 liter cefrét készítek pálinkának és kimagozom.
Ha lekvárt készítek, akkor egyszerűen felforralom, és rostán átpaszírozom.
Nagyon finom lekvárt lehet főzni belőle
Milyen az a rosta?
Én nagyobb lyukú tésztaszűrőn próbáltam, alig ment át valami.
Illetve kézzel, vagy mivel nyomjátok át?
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!