2-es, a ponty baromi szálkás, gonolod, hogy a darálással a szálkák is "eltűnnek"? Nem tudom, csak kérdezem...
Mert ha nem, akkor baromi veszélyes "mutatvány".
Mint minden halat, a pontyot is lehet filézni, persze ha ért hozzá az ember. A szálkák nem csak olyan véletlenszerűen helyezkednek el benne. De nem értem mi a fenének halrúddá pacsmagolni a drága és értékes halhúst amire egyébként számtalan recept létezik. Filézni nem egyszerű művelet annak aki még sosem csinálta. Halrudak azért vannak az áruház polcain, mert valamire el kell használni az olyan nyesedékeket a feldolgozóknak, ami másra nem való.
Ha halrudat akarsz enni, hidd el jobban megéri megvenni a készet, mert ha nem szakszerűen állsz neki, alig fog maradni a haladból valami. Én egyszer lepényhalat próbáltam filézni, mert a filé nagyon drága, és spórolni akartam. Nem mondom, hogy nagyon elbxtam, de fele annyi szálkamentes húst sikerült nyernem belőle, mintha szakember csinálta volna. Vegyél minőségi halrudat, a pontyból meg csinálj halászlét, rácpontyot, képosztás pontyot, grillezd meg, rántsd ki stb.
#5. Bocsi, nem léptem e két napig. Linkelem a receptet amit én kipróbáltam, és valami mennyei:
Én úgy találtam rá, hogy alternatívákat kerestem a túl megszokott rántott ponty és a halászlé helyett. Nagyon egyszerűen és gyorsan el lehet készíteni, meglepően jó az ízharmónia a magyarosan elkészített káposztával, és a vajban lesütött hallal. Viszont szerintem a recept kicsit sok sütési időt ír, a hal nagyon gyorsan megsül tepsiben, erre figyelj és ellenőrizgesd. Én tejföl nélkül is ettem, úgy is finom, tehát nem szükséges rá. Elég utólag rátenni és eldönteni hogy ízlik jobban.
További kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!