Kezdőoldal » Ételek, italok » Konyhai praktikák » Aszalás problémák?

Aszalás problémák?

Figyelt kérdés

Ti hogyan aszaltok nagyobb méretben gyümölcsöt vagy zöldséget?

Vékony szeletekre vágva minden szépen megaszalódik,de például az aszalt paradicsom és az aszalt sárgabarack nem sikerült. 30 óra 45 fokos szárítási tippet találtam. Nekem ennyi idő alatt semmit nem aszalódtak a dolgok, csak elkezdtek penészedni. Pedig a sárgabarackot feleztem, a paradicsomot negyedeltem, és a magját kiszedtem.

Sütőben érdemes lenne próbálkozni?

2019. jún. 25. 18:31
 1/3 anonim ***** válasza:
100%

Mi csak a napon aszalunk, olyan műanyag rekeszekben, ami lyukacsos, tehát alulról is éri a levegő.

Le vannak takarva minta nélküli függönnyel, hogy ne másszák a legyek és mindig tökéletes lesz minden.

Persze nézni kell az időjárás jelentést és este behurcolni, de megéri a cécót. Egész más a napon aszaltnak az íze és az áram sem fogy.(Pedig van elektromos aszalónk is)

Sütőben nem lesz jó,mert nem megsütni akarod.

2019. jún. 25. 19:28
 2/3 anonim ***** válasza:
Paradicsom 58fokon kb 10 óra felezve, héjazva.Több éve így készítem.Sütőben is működik,de csak légkeveréssel.Paradicsom legyen lé szegény.Sárgabarackot egyszer próbáltam.Állagra jó lett,de ízre megsem közelítette az üzletit/savanyú lett/
2019. jún. 25. 21:12
 3/3 anonim ***** válasza:
a barack nekem sem sikerült, a paradicsom attól függ, mennyire lédús. Próbálkozz, megéri, aztán ha nem sikerül jól, megeszed úgy és nem teszed el. nagy kár nincs belőle.
2019. jún. 25. 22:36

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!