Ha pörkölthöz készítek tarhonyát, akkor ugyanúgy olajban meg kell pirítani, mintha tarhonya levest készítenék?
![*](http://static.gyakorikerdesek.hu/p/vsz2.png)
![*](http://static.gyakorikerdesek.hu/p/vsz2.png)
![*](http://static.gyakorikerdesek.hu/p/vsz2.png)
![*](http://static.gyakorikerdesek.hu/p/vsz2.png)
![*](http://static.gyakorikerdesek.hu/p/vsz0.png)
Hát én most kipróbáltam mindkét módon.
Kiindulási pont : darált húsból pörkölt. (ezt szeretem, na )
Pirítás nélkül , talán a kelleténél kicsit kevesebb vízből indultam ki, aztán lett egy "tészta kása" , leszűrtem , hideg vízzel leöblítve.
Végül is nem volt rossz a végeredmény.
Másnap pirítottam a tarhonyát. A főzővíz sokkal tisztább maradt. Csak szűrnöm kellett, nem igen volt szükség öblítésre, mert nem volt ragacsos a külseje.
Aztán rákerült a pörkölt. Hát eléggé lehangoló volt, mert a pirított tarhonyán nem látszott a darált húsos pöri.
Ízre amúgy jó volt.
Nem tudtam egyértelműen eldönteni, hogy melyik volt a jobb . Talán a pörkölés nélküli mintha egy minimálisan jobb lett volna.
![*](http://static.gyakorikerdesek.hu/p/vsz2.png)
![*](http://static.gyakorikerdesek.hu/p/vsz2.png)
![*](http://static.gyakorikerdesek.hu/p/vsz2.png)
![*](http://static.gyakorikerdesek.hu/p/vsz2.png)
![*](http://static.gyakorikerdesek.hu/p/vsz0.png)
![*](http://static.gyakorikerdesek.hu/p/vsz2.png)
![*](http://static.gyakorikerdesek.hu/p/vsz2.png)
![*](http://static.gyakorikerdesek.hu/p/vsz2.png)
![*](http://static.gyakorikerdesek.hu/p/vsz2.png)
![*](http://static.gyakorikerdesek.hu/p/vsz1.png)
12-es válaszodra: azt a fajta tarhonyát nem úgy kell készíteni, amelyiket megpirítod, hogy arról is le kell önteni a vizet. Első oldalon már leírtam, hogy kevés olajon megpirítani, só, kétszeres mennyiségű vízzel felönteni, és kis lángon fedő alatt megpuhul. Amikor már majdnem puha lehúzod a tűzhelyről és a gőzben készre párolódik. A reszelt tarhonya finomabb erre a célra, mint a "sörétes". (Én csak így hívom.) :)
A rizst is így csinálom, ha nem a dobozos zacskós gyorsrizst veszem. De az hétköznap van, amikor sietek a főzéssel.
14-es
Ha kipróbálnád a rizs főzést egyszerűbben, kíváncsi lennék a véleményedre.
2dl rizs
4dl víz
2-3 EK étolaj
só
tubusos vöröshagymakrémből kinyomsz egy 5-10 cm-es csíkot.
Fedhető üvegtálban berakod a mikróba kb 15 percre.
Egyszer félúton megkevered, de ha elfelejted megkeverni, akkor is jó lesz.
Én szeretem, ha kicsit ragacsos a rizs, na ez ilyen lesz.
Mivel vasember vagy, aki olajat eszik, neked pirítás nélküis mehet, vagy főzzél bele géprongyot.
Magyar ember zsírral főz és ételt aszik.
A kozmopoliták nem lángost, hane pizzát, meg hasonló ítetlenségeket.
És ne felejts el sótlanul főzni, mert még rászoksz az ennivalóra.
Ha embernek készíted, akkor zsíron pirítunk, ha robotnak, akkor nem kell a tarhonya, elég az olaj, vagy benzin
Üdv: Zoli
![*](http://static.gyakorikerdesek.hu/p/vsz2.png)
![*](http://static.gyakorikerdesek.hu/p/vsz2.png)
![*](http://static.gyakorikerdesek.hu/p/vsz2.png)
![*](http://static.gyakorikerdesek.hu/p/vsz2.png)
![*](http://static.gyakorikerdesek.hu/p/vsz0.png)
Egyszer próbáld ki, hogy tarhonyás húst főzöl.
Belefőzöd a tarhonyát a kész pörköltbe, és nem külön, döbbenetesen jobb az íze.
Igen az valóban működik, hogy belefőzöd, néha szoktam is csinálni az ételekkel ilyet.
Azt viszont nem tudom, hogy több napos hűtőben történő tároláskor hogyan viselkedik a koktél. Annyit szoktam csinálni egyszerre, hogy többször is tudjak enni belőle. Az utolsó evésnél viszont gulyást csinálok a pörköltből. Felöntöm vízzel , dobok bele babért és belefőzök nokedlit.
![*](http://static.gyakorikerdesek.hu/p/vsz2.png)
![*](http://static.gyakorikerdesek.hu/p/vsz2.png)
![*](http://static.gyakorikerdesek.hu/p/vsz2.png)
![*](http://static.gyakorikerdesek.hu/p/vsz2.png)
![*](http://static.gyakorikerdesek.hu/p/vsz0.png)
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!