Kezdőoldal » Ételek, italok » Konyhai praktikák » Ha pörkölthöz készítek tarhony...

Ha pörkölthöz készítek tarhonyát, akkor ugyanúgy olajban meg kell pirítani, mintha tarhonya levest készítenék?

Figyelt kérdés
2019. jún. 17. 18:46
1 2 3
 11/23 qkker1 ***** válasza:
73%
Általában megpirítják, de néhány "őrült", mint én is, nem szereti a pirított tésztát, ezért a párom csak megmelegíti zsíron, és már megy is rá a víz.
2019. jún. 21. 08:32
Hasznos számodra ez a válasz?
 12/23 A kérdező kommentje:

Hát én most kipróbáltam mindkét módon.


Kiindulási pont : darált húsból pörkölt. (ezt szeretem, na )


Pirítás nélkül , talán a kelleténél kicsit kevesebb vízből indultam ki, aztán lett egy "tészta kása" , leszűrtem , hideg vízzel leöblítve.

Végül is nem volt rossz a végeredmény.


Másnap pirítottam a tarhonyát. A főzővíz sokkal tisztább maradt. Csak szűrnöm kellett, nem igen volt szükség öblítésre, mert nem volt ragacsos a külseje.

Aztán rákerült a pörkölt. Hát eléggé lehangoló volt, mert a pirított tarhonyán nem látszott a darált húsos pöri.

Ízre amúgy jó volt.

Nem tudtam egyértelműen eldönteni, hogy melyik volt a jobb . Talán a pörkölés nélküli mintha egy minimálisan jobb lett volna.

2019. jún. 22. 00:57
 13/23 anonim ***** válasza:
34%
Nem kell ebbe tarhonya! Félfővésben beleszórsz egy marék lisztet, ráütsz egy tojást, belemorzsolsz néhány karácsonyról maradt marcipános szaloncukrot, kicsit megkevered, és nyami-nyami, úri ebédet rittyentettél!
2019. jún. 22. 18:01
Hasznos számodra ez a válasz?
 14/23 anonim ***** válasza:
80%

12-es válaszodra: azt a fajta tarhonyát nem úgy kell készíteni, amelyiket megpirítod, hogy arról is le kell önteni a vizet. Első oldalon már leírtam, hogy kevés olajon megpirítani, só, kétszeres mennyiségű vízzel felönteni, és kis lángon fedő alatt megpuhul. Amikor már majdnem puha lehúzod a tűzhelyről és a gőzben készre párolódik. A reszelt tarhonya finomabb erre a célra, mint a "sörétes". (Én csak így hívom.) :)

A rizst is így csinálom, ha nem a dobozos zacskós gyorsrizst veszem. De az hétköznap van, amikor sietek a főzéssel.

2019. jún. 23. 12:19
Hasznos számodra ez a válasz?
 15/23 A kérdező kommentje:

14-es


Ha kipróbálnád a rizs főzést egyszerűbben, kíváncsi lennék a véleményedre.


2dl rizs

4dl víz

2-3 EK étolaj

tubusos vöröshagymakrémből kinyomsz egy 5-10 cm-es csíkot.


Fedhető üvegtálban berakod a mikróba kb 15 percre.

Egyszer félúton megkevered, de ha elfelejted megkeverni, akkor is jó lesz.

Én szeretem, ha kicsit ragacsos a rizs, na ez ilyen lesz.

2019. jún. 23. 12:27
 16/23 MoccoZoli válasza:
39%

Mivel vasember vagy, aki olajat eszik, neked pirítás nélküis mehet, vagy főzzél bele géprongyot.

Magyar ember zsírral főz és ételt aszik.

A kozmopoliták nem lángost, hane pizzát, meg hasonló ítetlenségeket.

És ne felejts el sótlanul főzni, mert még rászoksz az ennivalóra.

2019. jún. 26. 10:27
Hasznos számodra ez a válasz?
 17/23 MoccoZoli válasza:
0%

Ha embernek készíted, akkor zsíron pirítunk, ha robotnak, akkor nem kell a tarhonya, elég az olaj, vagy benzin

Üdv: Zoli

2019. okt. 10. 10:21
Hasznos számodra ez a válasz?
 18/23 qkker1 ***** válasza:
84%

Egyszer próbáld ki, hogy tarhonyás húst főzöl.

Belefőzöd a tarhonyát a kész pörköltbe, és nem külön, döbbenetesen jobb az íze.

2019. okt. 11. 16:52
Hasznos számodra ez a válasz?
 19/23 A kérdező kommentje:

Igen az valóban működik, hogy belefőzöd, néha szoktam is csinálni az ételekkel ilyet.

Azt viszont nem tudom, hogy több napos hűtőben történő tároláskor hogyan viselkedik a koktél. Annyit szoktam csinálni egyszerre, hogy többször is tudjak enni belőle. Az utolsó evésnél viszont gulyást csinálok a pörköltből. Felöntöm vízzel , dobok bele babért és belefőzök nokedlit.

2019. okt. 12. 14:37
 20/23 qkker1 ***** válasza:
100%
Napokig eláll a belefőzött tarhonyával is, de amit te csinálsz, az fényévekre van a gulyástól!
2019. okt. 13. 01:29
Hasznos számodra ez a válasz?
1 2 3

Kapcsolódó kérdések:




Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!