Ha pörkölthöz készítek tarhonyát, akkor ugyanúgy olajban meg kell pirítani, mintha tarhonya levest készítenék?
Na de miért kell a tarhonyát megpirítani ?
A tarhonya ugyanolyan alapanyagból van, mint az összes többi tészta, azokat meg nem pirítjuk meg, csak simán megfőzzük.
Igazad van abban, hogy a tarhonya is egyféle tészta, simán ki is főzheted vízben, de sokkal-sokkal finomabb, ha előtte megpirítod és úgy főzöd kétszeres mennyiségű vízben kis lángon, fedő alatt, néha megkevergetve. Próbáld ki mindkettőt pörkölthöz, és meglátod a különbséget, ha kételkedsz. Előre mondom: ég és föld a különbség ízben. Az előre pirított köszönőviszonyban sincs a simán kifőzöttel.
A lényeg, ha finom tarhonyát akarsz a pörkölthöz, akkor pirítsd meg.
Akkor ezt a vonalat követve bármilyen más tésztát főzök pörkölthöz, azt is érdemes megpirítani.
Kétségtelen, hogy tarhonyalevesben jól kijön a pirításból eredő íz.
#9
"hápersze" mert ezt szoktad meg.
Nálunk a húsleves csak cérnametélttel készülhetett, mígnem megtörtem a jeget és rizzsel, orsótésztával, meg minden mással ettem ami eszembe jutott.
A káposztás tészta csak kocka tésztával "volt ehető"
Berögzödőtt lökött szokások.
:)
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!