Kezdőoldal » Ételek, italok » Konyhai praktikák » Hogyan kell tökéletes kacsasül...

Hogyan kell tökéletes kacsasültet csinálni egész (fagyott) kacsából? (többi lent)

Figyelt kérdés

Nagyon fontos lenne, ugyanis soha nem sütöttem még egész kacsát és jó volna úgy megcsinálni, hogy tényleg jó legyen.


Előző nap a kacsa be lett téve a fagyóból a hűtőbe (-20C°-on volt fagyasztva) és mivel nehezen enged ki, ezért azt tervezzük hogy éjszakára kitesszük a konyhába hogy reggelre kiolvadjon.


Kérdés, hogy ez a mozzanat okoz-e bármilyen problémát a kacsa húsának az állagát illetően?


Továbbá nem tudom, hogy irdaljam be a bőrét, vagy ne? A szárnyvégek mellett melyik részeket érdemes még eltávolítani? Letakarjam-e sütés közben? Öntsek-e alá folyadékot vagy kenjem ki zsírral a tepsit? Hány C°-on süssem és meddig? Süthetem légkeveréses sütőben (760Watt)? Ha megsült, hogyan pirítsam meg úgy, hogy tiszte teljesen ropogós (de nem megégett) legyen a bőre?


Továbbá ki mit javasol, amivel még fel tudnám dobni (esetleg hagymát tenni a sülő kacsa mellé vagy ilyesmi)?


Nem akarom a kacsát semmivel (pl. gyümölccsel) megtölteni, de érdekelne, hogy ki milyen fűszert javasolna a borson kívül a belsejébe?


2019. máj. 11. 14:45
 1/4 anonim ***** válasza:
100%

A kiolvasztást csinálhatod ahogy leírtad, nem lesz állagromlás.

Csak akkor kell beírdalni a bőrét, ha hízott kacsát készítesz, hogy jól kisüljön a zsírja. A te kacsádat te látod, hogy kell e.

A zsírzóját kell még alaposan kivágni, mert a kacsának nagy területen van és erősen faggyús (vízimadár)

Kend ki a tepsit és 1 dl.vizet önts alá, majd fóliázd le!

A kacsát nem kell semmivel feldobni, a só-bors bőven elég, így lesz a finom.

A belsejét kend ki majorannával.

A sütés hőfokát nem tudom, nekem régi tűzhelyem van, azon közepes hőfokon sütöm. Közben persze kell nézegetni, (én egyszer meg is fordítom) a combját szurkálni és esetleg a vizet pótolni.

Amikor a combja már puha, akkor fólia le és ügyesen, odafigyelve, kicsit nagyobb lángon megpirítani.

2019. máj. 11. 15:41
Hasznos számodra ez a válasz?
 2/4 anonim ***** válasza:
100%
Még annyit, hogy a zsírzója a püspökfalatján van, egy kiálló dudor, de alatta és körben kb. 2 cm-en vágd ki!
2019. máj. 11. 15:44
Hasznos számodra ez a válasz?
 3/4 anonim ***** válasza:

Az elsöt kiegészíteném pár dologgal.

1. A kacsát én mellével lefelé kezdem sütni és csak egyszer fordítom meg a hasára, de ilyenkor teszek alá rácsot, hogy alul is süljön és ne párolódjon.

2. Légkeveréses sütöben elöször lefedve 160-170 fokon sütöm annyi óráig, ahány kg a kacsa (tesztelem, hogy puha-e,de ez normál esetben elég szokott lenni), ezután felcsavarom 200 fokra és fedö nélkül, a saját zsírjával többször meglocsolva ropogósra sütöm.

3. Én fokhagymár is szoktam hozzá tenni, de ez ízlés kérdése. De ezen kívül tényleg nem kell más füszer hozzá.

2019. máj. 11. 15:48
Hasznos számodra ez a válasz?
 4/4 anonim ***** válasza:
68%

Így:

[link]

2019. máj. 11. 15:57
Hasznos számodra ez a válasz?

Kapcsolódó kérdések:




Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!