Miért nem lesz jó a rizstej?
Figyelt kérdés
Folyton keserű lesz az eredmény, már többféle módon kipróbáltam. Ha édesítem, akkor elviselhető, de így egy édes löttyöt kapok, nem azt a kellemes rizstej ízt, ami a boltinál megvan. (Kb mintha megcukroznám a tehéntejet. Ocsmány. Mézzel is az) Próbáltam már az áztatós recepetet, es a főzőset is. És a másik kérdésem, hogy homogén hogyan lesz? Mert reggelre minden esetben úgy kiülepedett, hogy a tetején csak víz volt.2019. márc. 27. 21:41
1/5 anonim válasza:
A rizstejet a zöld éretlen rizsből csinálják vagy speckó rizs. Nem a hagyományos rizsből. Bármit csinálhatsz nem lesz olyan.
2/5 anonim válasza:
Tényleg fontos, hogy milyen rizsből készíted, hogy alaposan megmosod, hogy megfelelő ideig áztatod, csak erre használt edényben főzöm, jó minőségű tisztított vizet használsz. Ezeket csak te tudod, mi nem.
3/5 A kérdező kommentje:
Én se tudom, mert mindenhol mast írnak/ mondanak arról, hogy mi a megfelelő. Van ahol egy napot, van ahol nyolc órát írnak az áztatáshoz. Van, aki megpirítja előtte, van, aki nem. Még nem latom át hogy ez a lépés miért kell, vagy nem kell. (Amúgy nem vagyok gyakorlott a konyhában, de ezt nagyon szeretném megtanulni) A mosásnál sem tudom mi a megfelelő. Kétszer szoktam átöblíteni egy befőttes üvegben és a saját kupakjával szűröm le. A rizs fajtájára meg abszolút nincs ötletem. A legtöbb receptben azt állítják, bármilyen rizs jó.
2019. márc. 28. 09:11
4/5 anonim válasza:
Állítólag nem szabad főzni, hanem nyersen kell áztatni. Gondolom előtte megőrlik, vagy rizslisztből csinálják, passz. A szűrés is speciális, mert néhány 10 mikronos szűrővel kell, az átlagos szűrőnél meg a legfinomabb is 150 mikronos. Én még nem csináltam, mert mandulát fogok, de itt ezt írják: [link]
5/5 anonim válasza:
Kicsit továbbolvasva a linkelt hozzászólásoknál, az illető először csíráztatja a rizst, és csak utána csinál belőle tejet. Nagyon macerásnak tűnik az egész. :S
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!