Kezdőoldal » Ételek, italok » Konyhai praktikák » Miért nem lesz jó a rizstej?

Miért nem lesz jó a rizstej?

Figyelt kérdés
Folyton keserű lesz az eredmény, már többféle módon kipróbáltam. Ha édesítem, akkor elviselhető, de így egy édes löttyöt kapok, nem azt a kellemes rizstej ízt, ami a boltinál megvan. (Kb mintha megcukroznám a tehéntejet. Ocsmány. Mézzel is az) Próbáltam már az áztatós recepetet, es a főzőset is. És a másik kérdésem, hogy homogén hogyan lesz? Mert reggelre minden esetben úgy kiülepedett, hogy a tetején csak víz volt.
2019. márc. 27. 21:41
 1/5 anonim ***** válasza:
100%
A rizstejet a zöld éretlen rizsből csinálják vagy speckó rizs. Nem a hagyományos rizsből. Bármit csinálhatsz nem lesz olyan.
2019. márc. 27. 22:25
Hasznos számodra ez a válasz?
 2/5 anonim ***** válasza:
100%
Tényleg fontos, hogy milyen rizsből készíted, hogy alaposan megmosod, hogy megfelelő ideig áztatod, csak erre használt edényben főzöm, jó minőségű tisztított vizet használsz. Ezeket csak te tudod, mi nem.
2019. márc. 28. 07:49
Hasznos számodra ez a válasz?
 3/5 A kérdező kommentje:
Én se tudom, mert mindenhol mast írnak/ mondanak arról, hogy mi a megfelelő. Van ahol egy napot, van ahol nyolc órát írnak az áztatáshoz. Van, aki megpirítja előtte, van, aki nem. Még nem latom át hogy ez a lépés miért kell, vagy nem kell. (Amúgy nem vagyok gyakorlott a konyhában, de ezt nagyon szeretném megtanulni) A mosásnál sem tudom mi a megfelelő. Kétszer szoktam átöblíteni egy befőttes üvegben és a saját kupakjával szűröm le. A rizs fajtájára meg abszolút nincs ötletem. A legtöbb receptben azt állítják, bármilyen rizs jó.
2019. márc. 28. 09:11
 4/5 anonim ***** válasza:
100%
Állítólag nem szabad főzni, hanem nyersen kell áztatni. Gondolom előtte megőrlik, vagy rizslisztből csinálják, passz. A szűrés is speciális, mert néhány 10 mikronos szűrővel kell, az átlagos szűrőnél meg a legfinomabb is 150 mikronos. Én még nem csináltam, mert mandulát fogok, de itt ezt írják: [link]
2019. ápr. 4. 02:27
Hasznos számodra ez a válasz?
 5/5 anonim ***** válasza:
Kicsit továbbolvasva a linkelt hozzászólásoknál, az illető először csíráztatja a rizst, és csak utána csinál belőle tejet. Nagyon macerásnak tűnik az egész. :S
2019. ápr. 4. 03:03
Hasznos számodra ez a válasz?

Kapcsolódó kérdések:




Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!