Kezdőoldal » Ételek, italok » Konyhai praktikák » Mivel fűszerezzem a halat?

Mivel fűszerezzem a halat?

Figyelt kérdés

Sajnos gyerekkorom óta nem szeretem a halat, de a jótékony egészségügyi hatásai miatt próbálkozom néha az elkészítéssel.

Azt mondták, hogy Hekkel próbálkozzak, mert az íz semleges.

Hát most abból próbáltam, de a hal íz ugyanúgy megvan.

El lehet tüntetni valami praktikával a jellegzetes ízt ?

2019. márc. 13. 00:58
1 2
 11/14 anonim ***** válasza:

Szerintem a Hekk pont nem "íz semleges".

Én ilyenkor a tonhalat szoktam javasolni, No nem a konzervet!!!! Hanem a nyersen vásárolt tonhal steak-et, amit csak meg kell grillezni serpenyőben. Annak sülve tényleg alig van hal íze, és ha még készítesz mellé egy kis fokhagymás joghurt mártogatóst, akkor végképp nem érzed.

Még a lepényhal az ami nagyon lágy ízű, és szintén dukál mellé a fokhagymás mártogatós. Csak sajnos az általam ajánlottak mindegyik elég drága.

De ha még is kipróbálod a lepényhalat, csak is filét vegyél, mert borzasztó nagy szenvedés magad filézni, és a bőrét is le kell nyúzni. Mi egyszer próbálkoztunk egyben vett lepényhallal mert hogy olcsóbb, de alig maradt belőle valami a szakszerűtlen filézésünk miatt. :-D Íze egyébként nekem kissé a garnélára emlékeztet, ami lehet nem véletlen, mert ezeknek a halaknak a legfőbb tápláléka a garnéla.

Még annyit, hogy szerintem neked azért ajánlották a hekket, mert a magyar, édesvízi halakhoz képest valóban más íze van, de attól még hal íze van. Hazánkba akkor kezdték el importálni, mikor állt a Berlini fal, és sok német a Balatonra jött találkozni egymással. Gyorsan kiderült, hogy a magyar "pocsolya" ízű halat nem szeretik, és a hekk volt az amit a legolcsóbban tudtak importálni. Így lett népszerű a magyarok körében is, illetve szimbólum.

2019. márc. 14. 07:09
 12/14 anonim ***** válasza:
53%
Hogyne, minden hal mellé "fokhagymás mártogatós dukál", hogyne.
2019. márc. 14. 07:29
 13/14 anonim ***** válasza:

12# érzed a szavak sorrendjében az árnyalatnyi különbséget?

Nem mindegy, hogy "szintén dukál mellé", vagy "minden halhoz az dukál". Nem kiforgatni kell, hanem írj akkor kérlek még ötleteket ami szerinted elnyomja a hal erőteljes ízét. Eddig legtöbben a fokhagymára szavaztak a válaszolók kezdő halevőnek.

2019. márc. 14. 10:17
 14/14 A kérdező kommentje:

11-es

Nem azért sütik szívesen az étkezdék, mert ez a legolcsóbb, hanem mert 1Kg halból majdnem 1Kg sült hal lesz. A magyar Pontynak meg elmegy a felel tömege.

2019. márc. 14. 13:50
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!