Kezdőoldal » Ételek, italok » Konyhai praktikák » Milyen anyagból készült...

Milyen anyagból készült vágódeszka a legpraktikusabb?

Figyelt kérdés

A jelenlegi száz éves műanyagot mindenképp már rég le kellett volna selejteznem, de kezdjük a kutatással, hogy akkor helyette mit?

Alapszintű utánaolvasgatásom alapján nekem úgy tűnik, hogy elsősorban fa vagy műanyag a profik ajánlata, miközben én a mióta használom már szétmállott műanyag alapján valami márvány vagy kő vagy fém vagy vasra gondoltam, de gondolom, hogy nem véletlenül nem terjedtek el ezek, azt is csak most értettem meg szempontként, hogy a késeket sem kéne tönkretennie a találkozáskor, tán pont ezért...

Nem vezetek nagy háztartást, egyedül élek és húsklopfolóm sincs, szóval elsősorban zöldségeket vágnék kiskéssel, a sokak által ajánlott fától viszont valahogy idegenkedem, mert nehezen hiszem, hogy tényleg öntisztító meg rendesen takarítható, műanyagot meg azért nem vennék újra, mert ez is hogy szétmállott, bár tán van különbség műanyag és műanyag között...

Kinek milyen tapasztalata és személyes véleménye van azon kívül, hogy minek ebből ekkora ügyet csinálni? :)

2019. febr. 18. 14:29
1 2
 11/14 anonim ***** válasza:
69%

Dehogynem, meg csúszkál rajta minden. Nem véletlenül lett lepontozva. Nem csorbítja, hanem sorjássá tesz egy szépen élezett, felpolírozott kést.

Néha felvágni rajta ezt azt egy 3 forintos késsel, ennyinek megteszi.

De a kérdés legpraktikusabbról szól, az üveg ebben negatív rekordot tart.

2019. febr. 19. 17:58
 12/14 anonim ***** válasza:
62%

11!

7 éve használom az uveglapot és a kést is, egyiknek sincs semmi baja. Marhára nem érdekel a pontozás, nekem bizony ez a legpraktikusabb. Se a műanyagot, se a fát nem lehet rendesen tisztán tartani. A késem se 3 forint volt, de bunkozz még egy kicsit

2019. febr. 19. 18:15
 13/14 anonim ***** válasza:
100%
A bambusz rostok leválnak néha felületről még mosáskor is. Az nem gond, ha ezek a mikro szálkák bekerülnek az ételbe?
2022. márc. 30. 20:25
 14/14 A kérdező kommentje:

Végül fát vettem amúgy és akár azzal is lezárható lehetne ez a téma, hogy így is, úgy is belehalunk vmibe vmikor, akkor meg már legyen inkább természetesebb fa, hátha azt még talán esélyes is megemésztenünk, nem úgy, mint az üveg vagy műanyag darabot, ugye. Szerintem. :)

Köszi a válaszokat mindenkinek!

2022. ápr. 7. 17:07
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!