Mi értelme van az uborkának az értékes levét kinyomkodni?
Anyósom is úgy csinálja az uborkasalátát, hogy a levét kiereszti, leönti, majd felvizezi. Ennek mi értelme? Én mindig úgy csinálom, hogy lesózom picit, befokhagymázom, és mikor levet engedett, bele keverem a tejfölt. Tudom, van a tejföl nélküli ecetes verzió is, de én annál is a saját levében hagyom. Mindig is így csináltam, erre tegnap a férjem is szól, hogy szerinte nyomkodjam ki. Kérdeztem miért? Mert úgy túl "vad" íze van. Hmm. értem, tehát az a baj, hogy az uborkának uborka íze van és nem víz íze? Mondtam neki, hogy nem vagyok hajlandó lecserélni a vitaminban gazdag értékes levet klóros csapvízre, és végül miután bekevertem tejföllel ő is rájött, hogy így valóban harmonikus.
Nem mintha eddig nem így csináltam volna neki már 15 éve, csak most jött egy sugallat.
Szóval kinyomkodós és nem kinyomkodós pártiak! Ki hogyan csinálja és miért úgy?
Anyám is így csinálta. Besózta és ami levet eresztett, azt kinyomkodta, aztan víz, ecet, cukor.
Sosem csináltam így.
A másik anyós, aki telebaßßa felkarikázott hagymával. Na, ott nem vad íz van, hanem ehetetlen hagymás az egész.
mi az ecetes fokhagymás verziót csináljuk. csakis berakni való uborkából, hámozatlanul, nem nyomkodjuk ki.
a kígyóuborka nekem undorító ízetlen nyálkás. a berakni való meg ha rendes fajta, akkor nem keseredik meg, és nem kell tök méretűre növeszteni, le lehet előbb is szedni
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!