Elképzelhető, hogy a fehér bors sokkal jobb ízt ad egy ételnek, mint a fekete?
Csináltam káposztás rétest a múltkoriban és annyira ízlett mindenkinek, hogy felírtam a pontos összetevőket. Akkor fehér borssal készítettem.
Most meg ugyanazt csak feketével és meg sem közelítette az előzőt.
Vagy esetleg a káposzták közt is lehet ekkora különbség ?
Egyrészt a fehér és a feket bors íze közt is nagy különbség, másrészt ha az egyik friss, a másik meg régebbi, az is soakt számít.
De a káposzták közt is lehet különbség, a természtési körülményektöl is függ - több mütrágya, kevesebb íz, aroma -, de a káposzta víztartalma is számít.
Érzésem szerint feltehetöen a fehér borsot akkoriban vetted, ezért intenzívebb íze volt, a fekete mindig "ott van", és ezért már régebbi lehetett.
Ha esetleg a káposztában lehet eltérés, akkor azt sehogy sem tudom megállapítani, hogy melyik a jobb.
Azt viszont észrevettem, hogy a sárgább, állottabb káposzta, mintha jobb lenne, mint az üde zöld, nagyon tömör káposzta
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!