Fehér vagy feketebors?
Végülis ugyanaz a bogyó, csak más érési szakaszban szedik le.
A fekete borsot éretlenül (zölden) szedik le, napon szárad feketére.
A fehér borsot éretten szüretelik, de a vörös héját eltávolítják. A fehér bors lágyabb, kevésbé csíp.
Én mindkettőt használom, a világos ételekbe általában fehér borsot teszek, a többibe meg azt, ami éppen eszembe jut, van hogy vegyesen.
Egy a lényeg, frissen darálom!
Csak akkor használok fehéret, ha az étel színe megkívánja, mert rosszul nézne ki benne a fekete. (tartár, tejszínes kaják, stb.)
Az erőssége a gyártótól függ, használtam már erősebb fehér borsot, mint amilyen a másik forgalmazó fekete borsa volt, úgyhogy ez nem befolyásol.
Én jobb szeretem a feketét, csak ha muszály akkor használok fehéret.
Nekem a fehérnek virágföld szaga és íze van.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!