Van tippetek hogy hogyan csináljak mandulára szép fényes (fehér) cukorbevonatot?
-1 tojásfehérje,15-20 dkg porcukor,kb 8 csepp ecet.
A tojásfehérjét verd fel félig habverővel,majd kanalanként dolgozd bele a porcukrot,akkor jó a máz,ha a habverőről csak nagyon lassan folyik le.Ekkor kell bele az ecet,mely megakadályozza a cukor kikristályosodását,és fényes lesz tőle a máz.A ízén nem fog érződni.A mézeskalácsra szoktam ilyen mázat tenni.
kicsit szkeptikus lettem a válaszokat illetően, ne haragudjatok meg rám, de láttatok már ilyen cukrozott mandulát? [link]
kemény bevonatot szeretnék elérni, ez a hab szép is lenne, ha nem lenne túl lágy, de ha mégis igazatok lenne, hogy vonom be a mandulát? ok, "belemártom" és utána hogy érem el, hogy szép sima is maradjon a bevonat? valahova le kell tenni, hogy megkössön...érzem, hogy közel járok a megoldáshoz, csak ezért vagyok ilyen aggályos, ne bántódjatok meg :)
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!