Barkóca kérdése:
Mit kell tenni a mák töltelékbe, hogy jó krémes állagú legyen mint amilyet a pékségek árulnak?
Figyelt kérdés
2018. dec. 22. 08:22
1/6 anonim válasza:
Darált mák kell hozzá. Cukorszirupot készítesz (kevés forró vízzel és sok cukorral, a vizet addig forrald, amíg a cukor elolvad és elkezd sűrüsödni), a mákot hőálló tálba teszed és forrón ráöntöd a szirupot majd lefeded. Pár perc alatt kész. Ízesítheted fahéjjal, tehetsz bele fűszereket (fahéj, szegfűszeg, szegfűbors, esetleg csillagászati), kandírozott narancshéjat...
3/6 anonim válasza:
A családi receptem szerint a cukorszirupos mákba reszelt citromhéjat, vaníliás cukrot, apróra vagdalt fügét, mazsolát és rumot teszek.
4/6 anonim válasza:
Nálunk ugyanìgy cukorszirup, majd meggy- vagy málnakekvár kerül bele.
5/6 anonim válasza:
Nagyon-nagyon régen volt, én meg nem tudok sütni, de mintha anyám tejben főzte volna a mákot.
Most rákerestem és valahogy így:
6/6 A kérdező kommentje:
Szuper! Köszönöm!
2018. dec. 23. 08:50
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!