Kezdőoldal » Ételek, italok » Konyhai praktikák » Mit kell tenni a mák töltelékb...

Barkóca kérdése:

Mit kell tenni a mák töltelékbe, hogy jó krémes állagú legyen mint amilyet a pékségek árulnak?

Figyelt kérdés
2018. dec. 22. 08:22
 1/6 anonim ***** válasza:
89%
Darált mák kell hozzá. Cukorszirupot készítesz (kevés forró vízzel és sok cukorral, a vizet addig forrald, amíg a cukor elolvad és elkezd sűrüsödni), a mákot hőálló tálba teszed és forrón ráöntöd a szirupot majd lefeded. Pár perc alatt kész. Ízesítheted fahéjjal, tehetsz bele fűszereket (fahéj, szegfűszeg, szegfűbors, esetleg csillagászati), kandírozott narancshéjat...
2018. dec. 22. 08:29
Hasznos számodra ez a válasz?
 2/6 anonim ***** válasza:
100%
Ja meg persze mazsolát. :)
2018. dec. 22. 08:30
Hasznos számodra ez a válasz?
 3/6 anonim ***** válasza:
100%
A családi receptem szerint a cukorszirupos mákba reszelt citromhéjat, vaníliás cukrot, apróra vagdalt fügét, mazsolát és rumot teszek.
2018. dec. 22. 09:19
Hasznos számodra ez a válasz?
 4/6 anonim ***** válasza:
100%
Nálunk ugyanìgy cukorszirup, majd meggy- vagy málnakekvár kerül bele.
2018. dec. 22. 10:51
Hasznos számodra ez a válasz?
 5/6 anonim ***** válasza:
100%

Nagyon-nagyon régen volt, én meg nem tudok sütni, de mintha anyám tejben főzte volna a mákot.

Most rákerestem és valahogy így:

[link]

2018. dec. 22. 16:10
Hasznos számodra ez a válasz?
 6/6 A kérdező kommentje:
Szuper! Köszönöm!
2018. dec. 23. 08:50

Kapcsolódó kérdések:




Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!