Kezdőoldal » Ételek, italok » Konyhai praktikák » Hogyan csináljam a pulykát,...

Hogyan csináljam a pulykát, hogy ne száradjon ki?

Figyelt kérdés
Csak a mell részét fogom sütni,comb és szárny nélkül.Betegség miatt,nagyon kevés,vagy inkább semmi zsíradékot sem szeretnék használni?Így mégis hogyan maradhatnaszaftos?Mivel kéne töltenem ha egyáltalán kéne?Minden tanácsot,ötletet szívesen fogadok!!!!

2018. dec. 21. 17:22
 1/3 anonim ***** válasza:
25%

Hát a mell az pont nem sütésre való, mert borzasztó száraz. Sok mindenre jó, de erre nem. Sütni a comb és a szárny a legjobb.

A mell az brassóinak, töltött káposztának, ledarálva vagy esetleg rántott szeletnek jó.

2018. dec. 21. 17:35
Hasznos számodra ez a válasz?
 2/3 anonim ***** válasza:
80%

Sós vizes oldatban való pácolással nagyon finom omlós marad a hús, jószívvel ajánlom.

Ebben a cikkben olvashatsz róla.

[link]


És itt kissé tudományosabban.

[link]


De én ezzel a módszerrel dédanyám kézzel írott receptjei között találkoztam. A karácsonyi egyben sült karajt érlelte sós fűszeres lében.

2018. dec. 21. 17:48
Hasznos számodra ez a válasz?
 3/3 anonim ***** válasza:
100%

AZ elsö nem igazán ért a témához, mert a pulyka mellét igenis szokás sütni, (a ledarálás meg hasonlók igen barbár módszer nem hozzáértök számára), csak megfelelö módon kell.

A második által javasolt módszereket értemes kipróbálni, emellett a sütés kezdetén feltétlen le kell takarni a hús felületét (pl sütöpapírral vagy alufóliával, de én személy szerint az alumíniumot nem szivesen használom, mert túl sok egészségügyi kockázata van). Vagy esetleg megoldás lehet a sütözacskó használata is.

Töltelni bármivel lehet, én húsmentes változatot használnék, a gesztenyés kifejezetten klasszikus változat.

A mellet nem szabad túlsütni, hamar megsül és csak úgy marad szaftos.


Pl, ez a recept is jó, a szalonnát ki lehet hagyni a töltelékböl is, és a szalonnaszeletekbe burkolást helyettesíteni lehet a sütöpapírral vagy sütözacskóval

[link]

Ez is jó, ha a zsírosabb hozzávalókat (sajt, szalonna) kihagyod:

[link]


[link]


[link]


Ezt egész pulykamellell is el lehet készíteni:

[link]

Kicsit különlegesebb füszerezéssel:

[link]

De ezt is tudom ajánlani, kifejezetten ünnepi és mégsem bonyolult:

[link]


Remélem, találsz a receptek közt olyat, ami neket is megfelelö, sok sikert az elkészítéshez!

2018. dec. 22. 07:37
Hasznos számodra ez a válasz?

Kapcsolódó kérdések:




Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!