Hogyan csináljam a pulykát, hogy ne száradjon ki?
Hát a mell az pont nem sütésre való, mert borzasztó száraz. Sok mindenre jó, de erre nem. Sütni a comb és a szárny a legjobb.
A mell az brassóinak, töltött káposztának, ledarálva vagy esetleg rántott szeletnek jó.
AZ elsö nem igazán ért a témához, mert a pulyka mellét igenis szokás sütni, (a ledarálás meg hasonlók igen barbár módszer nem hozzáértök számára), csak megfelelö módon kell.
A második által javasolt módszereket értemes kipróbálni, emellett a sütés kezdetén feltétlen le kell takarni a hús felületét (pl sütöpapírral vagy alufóliával, de én személy szerint az alumíniumot nem szivesen használom, mert túl sok egészségügyi kockázata van). Vagy esetleg megoldás lehet a sütözacskó használata is.
Töltelni bármivel lehet, én húsmentes változatot használnék, a gesztenyés kifejezetten klasszikus változat.
A mellet nem szabad túlsütni, hamar megsül és csak úgy marad szaftos.
Pl, ez a recept is jó, a szalonnát ki lehet hagyni a töltelékböl is, és a szalonnaszeletekbe burkolást helyettesíteni lehet a sütöpapírral vagy sütözacskóval
Ez is jó, ha a zsírosabb hozzávalókat (sajt, szalonna) kihagyod:
Ezt egész pulykamellell is el lehet készíteni:
Kicsit különlegesebb füszerezéssel:
De ezt is tudom ajánlani, kifejezetten ünnepi és mégsem bonyolult:
Remélem, találsz a receptek közt olyat, ami neket is megfelelö, sok sikert az elkészítéshez!
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!