Mivel ízesítsem/készítsem a zabkását, hogy legyen mit rágni rajta?
Most kóstoltam meg először egy ilyen kis zacskós boltit, eddig nagyon ódzkodtam tőle az állaga-kinézete miatt, szerintem nem épp étvágygerjesztő... :D Ízre egész jó volt, de alig bírom lenyelni úgy nem tetszik az állaga. Mivel lehetne feldobni egy házi készítésűt, amit már harapni rágni lehet majd, mint egy rendes ételt? :D
Diófélék, ilyesmik? Vagy nagyszemű zabból érdemes készíteni? Ha olyanra tudnám elkészíteni, ami ízlik is, szívesen beépíteném az étrendembe, ha már azt mondják róla nagyon egészséges. :)
Szerintem jobban jársz, ha nem kész zabkását veszel, hanem zabpelyhet, és magadnak megfőzöd, de te tudod. Tehető bele aszalt gyümölcs, friss gyümölcs, magvak stb.
De ha végképp nem barátkozol meg vele, akkor másképp is elkészítheted, csak úgy nem zabkása lesz, hanem inkább müzli. Ha szereted, hogy ropogós, akkor a zabpelyhet told be a sütőbe kb. 8 percre 180 C fokra, akkor ropogós marad még akkor is, ha felöntöd tejjel. Más gabonákkal is gazdagíthatod, de ha szintén pehelyről van szó (tönköly, rozs, árpa stb.), azokat is süsd meg először. Ha kihűltek, keverj bele csokidarabokat, puffasztott dolgokat (pl. rizs), aszalt gyümölcsöket, olajos magvakat, ami ízlik, és tedd el jól záródó műanyag edénybe, sokáig eláll benne.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!