Mit csináljak a gyümölcs befőttel?
Akkor eléggé reménytelen a dolog. Máskor ne tegyél bele, ha lehet. Én csak gyümölcsöt teszek a befőttbe s eláll, ha rendesen hőkezelem. Mivel nincs víz, ami felhígítsa s jó az alapanyagom is, elég finom így :)
Persze megnézhetsz több receptet is, hátha nem te vagy igen érzékeny erre, hanem a recept rossz. Én a sütőport/szódabikarbónát szoktam úgy tizedelni a sütirecepteknél, az eredetivel iszonyúan mellékíze lenne számomra s kevesebbel is kiválóan működik a dolog... A tartósítószerekhez nem értek, hiszen sosem használtam őket, de nem szabadna erősen érezned őket, az tuti.
Válaszd külön: egy szem gyümölcsöt moss le a csap alatt, és kóstold meg. Ha így már nem érződik rajta, akkor a többit is megmosod, és gyümölcs-levesként, vagy turmixolva mártásként sült mellé még jó lehet. Ha érzed rajta lemosás után is, akkor még megpróbálhatod, hogy más, friss gyümölccsel összefőzöd lekvárnak, úgy talán eloszlik rajta-benne a csípős íz.
Ugyanígy kóstold meg külön a levét is, ha fogyasztható, csinálj belőle limonádét, egy kicsit hígítsd fel, még egy gyümölcs-levesbe, vagy hasonlókba elmegy.
Kidobni az egészet ráérsz még ezek után is! Ennyit megér!
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!