Kezdőoldal » Ételek, italok » Konyhai praktikák » Hogy fagyasszam/tároljam a...

Hogy fagyasszam/tároljam a lapos káposztát?

Figyelt kérdés

Akkor szoktam töltött káposztát csinálni, amikor hozzájutok a laza szerkezetű, a puha, selymes levelű, lapos káposztához, ami felénk nagyon ritkán kapható.

[link]

Most sikerült vennem 3 fejet, ezzel el vagyunk látva egy darabig.

Csakhogy nem tudom, hogyan fagyasszam?

Így nyersen fagyasztható a káposzta?

Mert ha előfőzőm, annyira vékonyak a levelek, hogy talán nem fogom tudni utána használni, mert elmállik.

Vagy elég, ha leteszem a pincébe?

Tudna segíteni valaki, aki termel lapos káposztát, hogy hogy tárolja?


2018. okt. 21. 11:14
 1/9 anonim ***** válasza:
73%
Semmiképpen ne fagyaszd, főleg leveleire szedve. Ha van pincétek, ott eláll jó darabig.
2018. okt. 21. 11:25
Hasznos számodra ez a válasz?
 2/9 anonim ***** válasza:
79%
Savanyítsd
2018. okt. 21. 11:30
Hasznos számodra ez a válasz?
 3/9 anonim ***** válasza:
6%
Fagyasztani nem szabad! A víz kikristályosodik, nő a térfogata, a rostokat pedig szétroncsolja! Csak savanyítással lehet valameddig eltartani. Az is megromlik egy idő után.
2018. okt. 21. 12:26
Hasznos számodra ez a válasz?
 4/9 anonim ***** válasza:
54%
A káposztát nem lehet fagysztani. Ha van pincéd, ott eláll egy darabig, ha nem túl nagy a páratartalom. Mifelénk savanyítják a fejes káposztát, (már ha savanyú káposztából főzöd a töltött káposztát) de 3 fej elég kevés ahhoz képest, amennyi macerával jár.
2018. okt. 21. 13:32
Hasznos számodra ez a válasz?
 5/9 anonim ***** válasza:
63%
Lehet fagyasztani a káposztát is. Akár nyersen,akár savanyítva is. Évek óta van a fagyasztómban. Sokszor felszeletem, vagy gyalulom, és káposztás tésztát, vagy főzeléket főzök belőle. Pincében nem biztos, hogy sokáig el áll.
2018. okt. 21. 15:42
Hasznos számodra ez a válasz?
 6/9 anonim ***** válasza:
56%
ha nagyon fagyasztani akarod, főzd elő. káposztafélék nyersen nem fagyaszthatóak
2018. okt. 21. 15:58
Hasznos számodra ez a válasz?
 7/9 anonim ***** válasza:
2018. okt. 21. 17:45
Hasznos számodra ez a válasz?
 8/9 A kérdező kommentje:

Bocsánat, hogy eddig nem reagáltam, csak most jöttünk haza.

Köszönöm mindenki segítségét, az arany középutat választom.

1-et nyersen lefagyasztok, 1-et picit előfőzve, 1-et meg a pincében fogok tárolni, így kitapasztalva, hogy mi a legjobb megoldás.

Azoknak a kedves válaszolók, akik a savanyítást javasolták igazuk van, ez lenne a legegyszerűbb.

Csakhogy a férjem szabolcsi és ott a töltött káposztát állítólag édes káposztából készítik, ezért a sok-sok év óta a kedvéért én is abból csinálom és tényleg nem rossz.

Köszönöm még egyszer a segítőszándékot, szép estét mindnyájatoknak!:)

2018. okt. 21. 19:40
 9/9 anonim ***** válasza:
#8 anyukám egyszer kipróbálta frissből. a levelek nagyon puhák lettek, néhol túl puhák, szétmállottak, kijött a töltelék. meg az ízük is más volt, nekem kicsit üres ízűek voltak. azóta anyám csak savanyút használ, de lemossa tiszta vízzel és áztatja is kicsit, így nem lesz vadsavanyú meg túl sós. szerintem így nagyon jó
2018. okt. 21. 21:34
Hasznos számodra ez a válasz?

Kapcsolódó kérdések:




Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!