Hogy fagyasszam/tároljam a lapos káposztát?
Akkor szoktam töltött káposztát csinálni, amikor hozzájutok a laza szerkezetű, a puha, selymes levelű, lapos káposztához, ami felénk nagyon ritkán kapható.
Most sikerült vennem 3 fejet, ezzel el vagyunk látva egy darabig.
Csakhogy nem tudom, hogyan fagyasszam?
Így nyersen fagyasztható a káposzta?
Mert ha előfőzőm, annyira vékonyak a levelek, hogy talán nem fogom tudni utána használni, mert elmállik.
Vagy elég, ha leteszem a pincébe?
Tudna segíteni valaki, aki termel lapos káposztát, hogy hogy tárolja?
Bocsánat, hogy eddig nem reagáltam, csak most jöttünk haza.
Köszönöm mindenki segítségét, az arany középutat választom.
1-et nyersen lefagyasztok, 1-et picit előfőzve, 1-et meg a pincében fogok tárolni, így kitapasztalva, hogy mi a legjobb megoldás.
Azoknak a kedves válaszolók, akik a savanyítást javasolták igazuk van, ez lenne a legegyszerűbb.
Csakhogy a férjem szabolcsi és ott a töltött káposztát állítólag édes káposztából készítik, ezért a sok-sok év óta a kedvéért én is abból csinálom és tényleg nem rossz.
Köszönöm még egyszer a segítőszándékot, szép estét mindnyájatoknak!:)
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!