Főtt ételt (pl. főzelék) miben lehet még lefagyasztani, ha elfogytak a műanyagdobozok?
Figyelt kérdés
2018. szept. 15. 13:33
2/12 anonim válasza:
Kisfazék?😃😃😃😃
Ne hogy üstben fagyaszd le már.
Befőttes üveg, margarinos doboz.
3/12 anonim válasza:
Üveget inkább ne, szétfagyhat. Ha nincs doboz, esetleg dupla műanyag zacskóban
5/12 anonim válasza:
Lehet direkt fagyasztásra alkalmas zacskókat kapni, és
mindig ebben fagyasztok le mindent, nem dobozokban. A doboz teljesen fölösleges, utána mosogatni kell, a zacskót meg egyszerüen kidobod.
6/12 anonim válasza:
Tökéletes a kis fazék, akár levesnek, akár főzeléknek. Nálam külön ezért sorakoznak a fél literes, literes kis lábasok, fazekak, mert az ilyen (folyós) főtt ételeket
ezekben szoktam fagyasztani!
7/12 anonim válasza:
Én úgy fagyasztom, hogy a műanyag dobozt kibélelem folpackkal, beleteszem az ételt lezárom és lefagyasztom. Másnap kiveszem folpackkal együtt a dobozból, és önzáró tasakban, felcimkézve ,visszateszem a fagyasztóba. Kiolvasztásnál úgyse használnék műanyagból készült edényt, és így kisebb helyet is foglal, mert nem tárolok levegőt is a fagyasztómban.
8/12 anonim válasza:
Én is úgy, mint a 7-es. Zománcos edényben semmiképpen, nem használ a fagy a zománcnak, és kiolvasztani is elég körülményes.
9/12 anonim válasza:
Én majdnem úgy csinálom mint a 7-es, annyi különbséggel, hogy én tejes dobozoknak vágtam le a tetejét, abba nejlonzacskót teszek, bele a leves, vagy a főzelék és ha megfagyott, kiveszem. Felirat és kész! Így aztán csupa kis "ételtégla" van a fagyóban és rengeteg befér.
10/12 anonim válasza:
Lábasban, fazékban is jó fagyasztani, ha megfagyott, meleg vízbe mártom, aztán kiveszem a hengert a fazékból, mehet feliratozva a zacskóba. Ez befőttes üvegnél nem megoldható, mert a száján a megfagyott étel nem fér ki /ha eltekintünk a problémától, hogy szétfagy-e/. Egyetlen hátránya, hogy az alakja miatt több helyet foglal, mint a kocka. Ugyan így bezacskózhatod a műanyag dobozban megfagyott ételt is, ekkor kaja a hútőben, doboz meg újra felhasználható
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!