Megdöbbentem! Készíti valaki közületek így?
Figyelt kérdés
Egy barátnőmnél jártam, aki cukorborsó főzeléket készített aznap, amit nem ismertem fel, mivel sárga volt a színe. A magyarázata annyi volt, hogy a hozzá készített tükörtojást kettéválasztja, a folyós sárgáját pedig belekeveri a főzelékbe miután lekapcsolja alatta a gázt. Teljesen ledöbbentem, és diétára hivatkozva nem kóstoltam meg. Tudom, vannak ezek a nagy gasztronómiai újragondolások, de akkor is... Ti hallottatok már ilyenről? Csak én vagyok ilyen maradi?2017. nov. 17. 16:18
1/7 anonim válasza:
Krumpli főzeléket készítette így a nagymamám. Nagyon finom volt. Nyugodtan megkostolhattad volna, a tojaargaja a még forró főzelékben egy pillanat alatt megfott
2/7 anonim válasza:
Ilyent nem hallottam, de mi baja van attól, hogy a tojássárgáját belekeveri? Nem mérgező!
3/7 anonim válasza:
Nálunk a spenótot szokás úgy készíteni, hogy belekeverjük a tojást.
De nem értem, mi a bajod ezzel, mért nem ettél belöle?!?!??
Mellesleg ez NEM újítás, a krémleveseket már évszázadok óta szokás tojás sárgájával legírozni - ami lényegében ugyanez az eljárás!
4/7 anonim válasza:
Gondolom azt hiszi, a tojás nyers és azért nem akartanulni megkostolni
5/7 anonim válasza:
Semmi különös nincs benne, ez csak egy konyhatechnikai eljárás, ami sűrítésre alkalmas. Ha ők ilyen módon szeretik, csinálják úgy. Megkóstolhattad volna nyugodtan, egy más ízzel lettél volna gazdagabb a megszokottnál.
6/7 anonim válasza:
Igen hallottam, felénk úgy mondják, hogy finnyás.
7/7 anonim válasza:
Ez egy régi eljárás. Csak te nem ismerted.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!