Kezdőoldal » Ételek, italok » Konyhai praktikák » Heti "mi legyen az ebéd"...

Heti "mi legyen az ebéd" listát ír valaki?

Figyelt kérdés

Mivel mindig kicentiztük eddig a pénzt akár 50 ezer akár 200 ezer volt költeni, így arra gondoltam, ha hetente összeírom mi legyen az ebéd talán 10 ezer forint/hét alatt maradhatunk (ketten vagyunk).

Csinált már ilyet valaki? Szívesen olvasnám mit tervezett egy-egy hétre. Esetleg tanácsot hogy kezdjek neki?

2018. szept. 5. 13:39
1 2
 11/17 anonim ***** válasza:
30%
10 eddig én is eljutottam, de ma a 4 élelmiszerböl, ami kellett volna az ételhez 3 hiányzott, nyilván rossz helyen vásárolok, de ez van közel és nekem még nem megy azonnal a boltban az újratervezés, nagyjából 10 receptet váltogatok, ami mindenkinek ízlik, végül vettem paradicsomot, paprikát, úgyhogy 2-3 napig lesz lecsó, 1 hétre amiatt se sikerül bevásárolni, mert zöldséget eszünk, 7 nap alatt könnyen megromlik.
2018. szept. 5. 20:11
 12/17 anonim ***** válasza:
87%

Nem jól csinálod a bevásárlást! Ugyanis nem aznap kell megpróbálni beszerezni, hanem a heti étrendet úgy állítani össze, hogy az akciókat figyelembe veszed és egy héten egyszer veszel meg mindent.

Ha egy vagy két valami nincs, akkor még a legtöbb napra meg tudod fözni, ami tervben volt és azt az egyetlen egy fogást kell csak módosítani.

Igazán el sem tudom képzelni, mi lehet az, ahol a négy(?) hozzávalóból három annyira különleges, hogy nem lehet kapni. Velem az elmúlt 15 évben még nem történt ilyen.

2018. szept. 5. 20:40
 13/17 anonim ***** válasza:
100%

talán valamennyire válasz a kérdésedre, bár nem ez okból, de most a gyerekemnek főzök minden nap, viszi a suliba. A megegyezésünk úgy szólt, hogy péntek du összeírjuk a következő heti menüt, hogy szombaton be tudjak vásárolni, ha kell, elő tudjam készíteni, porciózni, fagyasztani és esténként csak frissen meg kell csinálnom, hűtőbe dobozolnom.

Amúgy talán jó ötlet lenne pl iskolai menüket nézegetni, mert bár az enyém szimplán válogatós, ezek a kaják elég változatosak tudnak lenni.

Csak példának okáért a mi menüjeink a sulikban:

[link]

Szerintem has ilyesmiből indulsz ki, az jó alap lehet.

2018. szept. 6. 11:51
 14/17 anonim ***** válasza:

Itt van egy csomó oldalt, ott is tudsz ötleteket keresni:

https://www.gyakorikerdesek.hu/egeszseg__taplalkozas__950425..

2018. szept. 6. 11:58
 15/17 anonim ***** válasza:
60%

12 nem volt annyira különleges recept

Spenót: nem volt

Cukkini: nem volt

Dió: nem volt

Ezek a közeli lidl-böl hiányoztak, szerintem alap cuccok.

Egy viszonylag különlegesebb liszt pedig az itteni bioboltban nem volt, ami szintén alap lenne egy bioboltban.

Valószínűleg ha sima magyar konyha ételeket főznék, akkor tényleg 1, 2 hétre előre be lehetne vásárolni, mivel pl. a lecsóhoz minden alapanyag megvolt, de nem szeretjük és nem is egészséges szerintem az ilyen konyha, viszont ez így, egészségesebb receptekkel baromi sok utánajárás és pl. egy zacskó spenót nem áll el 1 hétig.

2018. szept. 6. 12:36
 16/17 anonim ***** válasza:
100%

15

Én írtam neked, hogy vásárolj be egy hétre előre.

Nem főzök sima magyarosakat, sőt. Egészséges, zömében vegán, milió zöldséget tartalmazóételt főzök. Egy hétig a hűtő zöldségrekeszében elállnak.

Amit te írsz, az sokkal inkább tűnik egy nem felszerelt háztartás problémáinak. Nem 10 dkg diót kell venni, amikor kipattan a fejedből, hanem legyen otthon 50 dkg a mélyhűtőben. Online 10 ezer ft fölött van ingyen házhozszállítás egy csom webshopból, onnan meg lehet rendelni a magvakat, liszteket, pehlyheket.

A mirelit spenótporció főzésre szintén tökéletes.

2018. szept. 6. 12:50
 17/17 anonim ***** válasza:
63%

"Spenót: nem volt

Cukkini: nem volt

Dió: nem volt

Ezek a közeli lidl-böl hiányoztak, szerintem alap cuccok."

Igen, ezek alapcuccok, ezért minden háztartásban illene, hogy legyenek.

"Egy viszonylag különlegesebb liszt pedig az itteni bioboltban nem volt, ami szintén alap lenne egy bioboltban."

Ez nem egyértelmü, mi a "különlegesebb" meg hogy mire van az adott helyen kereslet, mert nekik értelemszerüen nem éri meg pl. gesztenyelisztet rendelni, ha évente egyszer tudnak negye kilót eladni - a többit meg ki kell dobniuk!

"Valószínűleg ha sima magyar konyha ételeket főznék, akkor tényleg 1, 2 hétre előre be lehetne vásárolni, mivel pl. a lecsóhoz minden alapanyag megvolt, de nem szeretjük és nem is egészséges szerintem az ilyen konyha, viszont ez így, egészségesebb receptekkel baromi sok utánajárás és pl. egy zacskó spenót nem áll el 1 hétig."

Én sem a hagyományos magyar konyha ételeit fözöm legtöbbször, és ennek ellenére sem kell "baromi sok utánjárás" a megfelelö alap anyagok beszetrzéséhez - egyszerüen hetente-két hetente egyszer egy nagyobb üzletben beszerzem az összes hozzávalót.

Egy zacskó spenót meg eláll a síma hütöben is megfelelöen tárolva minden gond nélkül. Viszont éppen a spenót - meg jó pár egyéb zöldségféle - esetében sokkal jobb ötlet megvenni a fagyasztottat, mert egyrészt garantáltan frissen fagyasztják, tehát legtöbször jobb, mint a piaci "friss", másrészt mindig annyit tudsz elövenni, amennyi éppen ahhoz az ételhez kell, és nem kell a amradékot kidobni.

Neked a fö gondod nem a bevásárlási lehetöségek hiánya, hanem a sezrvezetlenség, a rosszul felszerelt háztartás (alapélelmiszerekre vontakoztatva), illetve a nem megfelelö bevásárlási rendszer!

2018. szept. 7. 10:40
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!