Maradék feta sajtot tárolni?
Hogyan lehet hosszabb ideig tárolni a már megkezdett feta sajtot?
Az nem opció, hogy a maradékot együk meg, csak egy családtag tudja fogyasztani, de ö is csak havi 1-2 alkalommal, és a közbeesö idöben mindig megromlik. (Erröl legyen szíves, senki ne kezdjen vitát, nem ez a kérdés!)
Ismer-e valaki olyan módszert, amivel már a csomagból kibontott feta sajtot el lehet tartani egy-két hétig észrevehetö minöség- és ízromlás nélkül?
Minden segítö választ elöre is köszönök
Fűszeres olajban szoktam eltenni.
Kaprot, fokhagymát, vöröshagymát, chilit, petrezselymet finomra vágok, kicsit megsózzuk, beleforgatom a feladatot, jól záródó üvegbe teszem, és felöntöm annyi olajjal (ha van olívaolajjal, de napraforgóval is jó), hogy ellepje.
Két hónapig elállna a hűtőben, de nálunk pár nap alatt elfogy.
Ezt az olajos ötletet ki fogom próbálni.
A "kevesebbet venni" meg nem megy, mert a legkisebb csomgaban is 200 g van - az pedig legalább háromszori adag neki.
Köszi a válaszokat.
A mélyhütö nem igazán jó megoldás, mert utána megváltozik az állaga, grízes lesz.
A receptet meg ki fogom próbálni, köszi még egyszer!
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!