Székelykáposztát főzőtejszínnel is lehet behabarni?
Köszi!!! - szoktam főzögetni (régebben - és most megint kénytelen leszek, mert el vagyok küldve - ffi 60)
Biztos, ami biztos alapon kérdezem.
Köszi!!! - azért megpróbálom.
A tejfölös néha meghajt
Egyszer régen a szomszédasszonyom (aki mellesleg szakácsnő volt, sok mindent tanultam tőle fiatalasszony koromban), azt mondta, hogyha a tejfölt rendesen kiforraljuk nem hajt meg.
Én az ételekre is mindig egy kicsit megmelegített tejfölt teszek, soha senkinek sem lett tőle hasmenése.
Székelykáposztát mifelénk nem habarja senki
Mi a kész kajára teszünk egy kanál tejfölt
Köszi mindenkinek - rémlik nekem is olyan, hogy utólag szoktzunk tenni rá. Hát, majd eldöntöm.
Úgy emlékszem, volt az is jellemző, hogy szándékom szerint utólag (fogyasztáskor tettem volna rá, csak mindig elfelejtettem - max a végén jutott eszembe, hogy: azta... - elfelejtettem a tejfölt.
Kérdező!
A káposztákba nem tesznek tejfölt, tejszínt, mert a vonzereje - a finom íze mellett - a sokáig eltarthatósága, többszörös felmelegíthetősége. Ez utóbbival állítólag egyre finomabb lesz. Erről szól a mondás is, a kihűlt kapcsolatok esetében, hogy "Csak a káposzta jó felmelegítve!"
Ha te beleteszed a tejfölt/tejszínt, akkor hamar megromlik, ... kivéve, ha aznap megeszed az egészet.
Tedd rá utólag, ahogy az emberek 99,9%-a készíti!
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!