Kezdőoldal » Ételek, italok » Konyhai praktikák » Székelykáposztát főzőtejszínne...

Székelykáposztát főzőtejszínnel is lehet behabarni?

Figyelt kérdés
Számomra (pociban) a tejszínes habarások a kedvezőek
2018. júl. 6. 08:44
 1/9 anonim ***** válasza:
Ha neked az a kedvező, akkor semmi akadálya. Mi baja lehet tőle?
2018. júl. 6. 08:48
Hasznos számodra ez a válasz?
 2/9 A kérdező kommentje:

Köszi!!! - szoktam főzögetni (régebben - és most megint kénytelen leszek, mert el vagyok küldve - ffi 60)

Biztos, ami biztos alapon kérdezem.

2018. júl. 6. 09:07
 3/9 anonim ***** válasza:
Mindent lehet. Az íze azonban nem lesz ugyanolyan, mintha tejfölös habarással készítetted volna.
2018. júl. 6. 09:31
Hasznos számodra ez a válasz?
 4/9 A kérdező kommentje:

Köszi!!! - azért megpróbálom.

A tejfölös néha meghajt

2018. júl. 6. 11:07
 5/9 anonim ***** válasza:

Egyszer régen a szomszédasszonyom (aki mellesleg szakácsnő volt, sok mindent tanultam tőle fiatalasszony koromban), azt mondta, hogyha a tejfölt rendesen kiforraljuk nem hajt meg.

Én az ételekre is mindig egy kicsit megmelegített tejfölt teszek, soha senkinek sem lett tőle hasmenése.

2018. júl. 6. 11:36
Hasznos számodra ez a válasz?
 6/9 anonim ***** válasza:

Székelykáposztát mifelénk nem habarja senki

Mi a kész kajára teszünk egy kanál tejfölt

2018. júl. 6. 11:53
Hasznos számodra ez a válasz?
 7/9 A kérdező kommentje:

Köszi mindenkinek - rémlik nekem is olyan, hogy utólag szoktzunk tenni rá. Hát, majd eldöntöm.

Úgy emlékszem, volt az is jellemző, hogy szándékom szerint utólag (fogyasztáskor tettem volna rá, csak mindig elfelejtettem - max a végén jutott eszembe, hogy: azta... - elfelejtettem a tejfölt.

2018. júl. 6. 14:24
 8/9 anonim ***** válasza:

Kérdező!

A káposztákba nem tesznek tejfölt, tejszínt, mert a vonzereje - a finom íze mellett - a sokáig eltarthatósága, többszörös felmelegíthetősége. Ez utóbbival állítólag egyre finomabb lesz. Erről szól a mondás is, a kihűlt kapcsolatok esetében, hogy "Csak a káposzta jó felmelegítve!"

Ha te beleteszed a tejfölt/tejszínt, akkor hamar megromlik, ... kivéve, ha aznap megeszed az egészet.

Tedd rá utólag, ahogy az emberek 99,9%-a készíti!

2018. júl. 6. 15:41
Hasznos számodra ez a válasz?
 9/9 A kérdező kommentje:
Nagyon köszi!!! - ha jól rémlik, (most, hogy írod) - én is így szoktam régen (1-2 szer már főztem ilyet régebben)
2018. júl. 7. 10:32

Kapcsolódó kérdések:




Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!