Kezdőoldal » Ételek, italok » Konyhai praktikák » Mitől buggyant meg a kovászos...

Mitől buggyant meg a kovászos uborkám?

Figyelt kérdés
Mindent ugyanúgy csináltam mint elözőleg, és most buggyant ízű savanyú.
2018. jún. 17. 11:44
 1/3 anonim ***** válasza:

Ha nincs besárgulva, felpuhulva, akkor nem buggyant, csak esetleg másmilyen kenyeret használtál és jobban megsavanyodott.

Megromolhat még attól is, hogy tűző napon tartottad és megfőtt. A jó kovászos uborkának nem a tűző nap a titka, hanem a meleg.

2018. jún. 17. 11:52
Hasznos számodra ez a válasz?
 2/3 anonim ***** válasza:

Milyen az a buggyant íz? :D


Amúgy ha mindent ugyanúgy csináltál, akkor nyilván nem a módszereddel van a baj, hanem az alapanyaggal vagy a körülményekkel. Tehát vagy az uborka volt eleve más, nem olyan minőségű stb., vagy pedig nem volt jól tartva.

2018. jún. 17. 13:35
Hasznos számodra ez a válasz?
 3/3 anonim ***** válasza:

Nem találtad el a sóját (kevesebb lett), így nem csak a tejsavas erjedéshez szükséges baktériumok szaporodtak el benne.

(Vagy, az uborka volt túl-nitrogénett földben lihább szerkezetű)

2018. jún. 19. 13:27
Hasznos számodra ez a válasz?

Kapcsolódó kérdések:




Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!