Mitől buggyant meg a kovászos uborkám?
Figyelt kérdés
Mindent ugyanúgy csináltam mint elözőleg, és most buggyant ízű savanyú.2018. jún. 17. 11:44
1/3 anonim válasza:
Ha nincs besárgulva, felpuhulva, akkor nem buggyant, csak esetleg másmilyen kenyeret használtál és jobban megsavanyodott.
Megromolhat még attól is, hogy tűző napon tartottad és megfőtt. A jó kovászos uborkának nem a tűző nap a titka, hanem a meleg.
2/3 anonim válasza:
Milyen az a buggyant íz? :D
Amúgy ha mindent ugyanúgy csináltál, akkor nyilván nem a módszereddel van a baj, hanem az alapanyaggal vagy a körülményekkel. Tehát vagy az uborka volt eleve más, nem olyan minőségű stb., vagy pedig nem volt jól tartva.
3/3 anonim válasza:
Nem találtad el a sóját (kevesebb lett), így nem csak a tejsavas erjedéshez szükséges baktériumok szaporodtak el benne.
(Vagy, az uborka volt túl-nitrogénett földben lihább szerkezetű)
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!