Kezdőoldal » Ételek, italok » Konyhai praktikák » Miért marad vízízű a kovászos...

Miért marad vízízű a kovászos uborka?

Figyelt kérdés
Mindent úgy csinál anyám ahogy a receptben van mégis vízízű marad az uborka . Talán az a baj hogy a tűző napon nagyon felforr és kifolyik belőle az összes víz szinte?

2018. máj. 31. 21:39
 1/4 anonim ***** válasza:
100%
Valószínübb, hogy nincs benne elég só!
2018. máj. 31. 21:59
Hasznos számodra ez a válasz?
 2/4 anonim ***** válasza:
74%

Nem-nem, ne. A kovi ubi meggyalázása, ha tűzőnapon hagyod. Neki a meleg kell, nem a tűzőnap.

2-3 dkg so kell literenként. Akkor jó, ha a levét elég sósnak érzed.

2018. máj. 31. 22:09
Hasznos számodra ez a válasz?
 3/4 A kérdező kommentje:
Na hát én is ezt magyaráztam anyámnak hogy szerintem nem szabad a tűző napon főzni ő meg a sóra hivatkozott csak. Valóban sótlan is de akkor a nekem is igazam volt.
2018. máj. 31. 22:32
 4/4 anonim ***** válasza:
100%
Én mindig egy külön edényben kikeverem a vizet a sóval. Nem méricskélek, kóstolgatom, és akkor lesz jó az ubinak, ha a vizet nagyon sósnak érzem. A kaport sem szabad kispórolni belőle, és én fokhagymát is szoktam bele tenni.
2018. jún. 1. 07:12
Hasznos számodra ez a válasz?

Kapcsolódó kérdések:




Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!