Ha egy nap után leapadt a leve a kovászos uborkának,
pótoljam felforralt és lehűtött sós vízzel, vagy
hagyjam békén? Nem lesznek fonnyadtak a léből
kikandikáló részek?
Figyelt kérdés
Más! Ennek már mindegy, de a későbbiekben: napsütés, vagy csak meleg, végeit levágni, nem levágni, bevágni, nem bevágni, kenyér, vagy krumpli...? A lényeg hogy jó ropogós legyen. A fűszerek és fokhagyma nem érdekesek, az ízlés dolga.
A levét pótolni kell. Volt, hogy a 40 fokos melegben a napon felejtettem, nem lett puha, de szerintem jobb félárnyékban, nem pedig tűző napra tenni. Ami a ropogósságot illeti: semmiképpen sem szabad bögyeges(nagyon magvas), nagy uborkából csinálni, az a jó, ha reggel szedett, sötétzöld, kemény ubi az alapanyag. Én egyébként azt vettem észre, mióta rakok bele fokhagymát és tormát is, kivétel nélkül mindig ropogós lesz. Krumplival még nem próbáltam, magam sütök kovászos tönköly kenyeret, avval szoktam készíteni, még nem csalódtam. Dióhéjban ennyi. :D
2015. júl. 27. 20:13
Hasznos számodra ez a válasz?
3/9 A kérdező kommentje:
Köszönöm, köszönöm!!!
2015. júl. 27. 21:08
4/9 anonim válasza:
Igen, vágd be, hogy a lé átjárja a belsejét is.Alulra kapor,rá az ubik, tetejére kenyér szelet. Ha van tormád vagy fokhagymád tehetsz bele, de elhagyhato.Ahány literes az uveg annyi kanál só, aztán felengedem csapi vízzel. Árnyékos helyre tedd! A vizet, ami elpárolgott pótold. Ja, és takard le a tetejét.
2015. júl. 28. 15:06
Hasznos számodra ez a válasz?
5/9 anonim válasza:
A múltkor ki tudja miért az enyémnek is leapadt a leve. sajnos nem pótoltam, és ott az uborkák végei kifehéredtek, le kellett vágnom azt a részt.
Azóta is tettem el, de már nagyon figyeltem, és azonnal pótoltam egy kis sós vízzel, így a probléma megoldódott.
Ami a ropogósságot illeti, évtizedek óta a lébe teszek egy evőkanál vizet, amitől nem lesz savanyú, de a sav biztosítja a roppanósságot.
ja én és a szár felőli részen mindig bevágom, így jobban átjárja a belsejét a lé.
2015. júl. 30. 08:58
Hasznos számodra ez a válasz?
6/9 A kérdező kommentje:
Egy evőkanál ecetre gondolok....
Köszi a sok jó tanácsot mindenkinek :)
2015. júl. 31. 13:19
7/9 anonim válasza:
Óh, én balga, most olvasom vissza, hogy mit írtam. természetesen ecetről van szó, elnézést kérek.
Viszont újból megerősítem, hogy egy sima (nem öblös ) ek. ecettől ropogós marad a kovászos uborka.
Mégegyszer bocsi :)
2015. aug. 2. 11:39
Hasznos számodra ez a válasz?
8/9 A kérdező kommentje:
Már érik az új adag: ecettel :)))
2015. aug. 3. 09:40
9/9 anonim válasza:
Aranyos vagy, hogy visszaírtál, remélem finom lesz és ropogós.
A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik. Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!