Kovászos uborka!? Raktam be tegnap kovi ubinak valót, szépen sütött is a nap, ma viszont nem. Lesz valami baja? Vagy berakjam a sütőbe 2 órára 60 fokra? (olvastam ilyet)
Figyelt kérdés
2016. jún. 27. 11:54
1/5 anonim válasza:
En is csináltam ugy hogy beraktam a sütőbe, es jo lett. Mindenesetre tegnap mar beindult az érési folyamat, úgyhogy szerintem sikerülni fog. De miután lekapcsolod a sütot, benne hagyhatod egész nap a meleg sütőbe.
2/5 A kérdező kommentje:
Köszi, igen, tegnap már elszíneződött, olyan opálos lett. Azért este, munka után berakom két órára a sütőbe. Hátha holnap meg már fog sütni a nap!
2016. jún. 27. 12:37
3/5 anonim válasza:
Sok mindent lehet olvasni, csak éppen az egészen szabatos technológiai leírás nincs megadva. Kovászos uborkának nem kell a napfény és a túl magas hőmérséklet sem, a tejsavas erjesztés végző mikroorganizmusok 40°C felett már károsodnak. A 25°C körüli hőmérséklet tökéletesen megfelelő. A sótartalom viszont lényeges, mert segít visszaszorítani egyéb mikroorganizmusok káros elszaporodását.
4/5 anonim válasza:
Igaz, hogy nem süt a nap, de fülledt meleg van ( nálunk ).A hőmérőt nézd, mert a meleget igényli, nem okvetlenül a napot.Napra azért tesszük, mert evidens, hogy ott hő is van.
A sütőről még nem hallottam, de nem is vitatom az elvet.
Régen, ha nem sütött ki a nap, és lehűlt az idő, tv mellé tettük hátul, amiknek régebben jókora hátsófelük volt, és meleget is sugároztak valamennyire.
Itt is beérett az uborka, persze nem 3 nap alatt.
5/5 anonim válasza:
Én meg meleg vízbe szoktam állítani az uborkás üveget, anyukám meg lábasba, a gázra rakja /persze víz is van a lábasban, abban az uborkás üveg/, néha alágyújt egy picit, hogy meleg legyen a víz alatta /nem forró!/. Így is beérik, a konyhában, ha az idő rosszabbra fordult.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!